Polițiștii au descins în garajul unor hoți de mașini. Ce au găsit oamenii legii? VDEO

Autor: ProMotor 18 feb. 2021 Știri auto

Polițiștii din Sibiu au găsit o adevărată colecție de piese auto second-hand la adresele unor bărbați acuzați că au furat o mașină.

Este vorba despre doi suspecți, din Sibiu, reținuți ieri pentru furtul unui autoturism de 20.000 de euro. Bolidul a dispărut în august 2020 din parcarea unui bloc din Albă Iulia.

După ce au descins la domiciliile suspecților și la sediile firmelor pe care aceștia le dețin, anchetatorii au găsit mai multe portiere, motoare, dar și alte componente auto care ar proveni de la mașini furate.

Polițiștii din Sibiu au descoperit piese auto care ar proveni de la mașini furate

”În urmă perchezițiilor efectuate azi de polițiștii de investigații criminale din cadrul IPJ Albă, la persoane bănuite de furtul unui autoturism, au fost identificate și indisponibilizate mai multe componente de autoturisme în legătură cu care există suspiciunea că provin din activități infracționale. Trei persoane au fost conduse la sediul IPJ Albă, pentru audieri. Cercetările sunt continuate” se arată în comunicatul Poliției.

Cei doi suspecți au fost prezentați magistraților pentru dispunerea măsurilor legale, informează stirileprotv.ro.

Intră în GALERIA FOTO

Polițiștii au descins în garajul unui hoț de mașini. Ce au găsit oamenii legii? VDEO

Hoții de piese auto, sub lupa polițiștilor

La începutul lunii ianuarie 2021 a avut loc o altă descindere, dar în acel caz era vorba despre furturi de catalizatoare. Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Pentru Acțiuni Speciale și al polițiștilor Serviciului Criminalistic Argeș, au efectuat cinci percheziții domiciliare, pe raza localității Petrești, județul Dâmbovița, la locuințele a trei persoane bănuite de furt calificat.

Din cercetări s-a stabilit că trei tineri, de 19, 20, respectiv 22 de ani, toți din Petrești, județul Dâmbovița, ar fi sustras catalizatoarele montate pe trei autoturisme.

Catalizatorul poate fi valorificat pentru că are în componența sa metale prețioase. Se pare că aceste catalizatoare conțin, printre altele, și câteva grame de platină, așa că ele au devenit foarte „apetisante” pentru hoți. La punctele de reciclare a metalelor un catalizator uzat poate fi vând cu aproximativ 100 de euro, însă prețul acestora poate crește substanțial în funcție de model.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția Română



Comentarii
Inchide