Mașină căutată de olandezi, fără plăcuţe de înmatriculare şi roţi, descoperită la frontiera cu România – VIDEO

Autor: ProMotor 05 dec. 2020 Știri auto
Mașină căutată de olandezi, fără plăcuţe de înmatriculare şi roţi, descoperită la frontiera cu România – VIDEO

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea – judeţul Satu Mare au descoperit și indisponibilizat un autoturism, fără plăcuţe de înmatriculare şi roţi, transportat pe o platformă, căutat de autoritățile din Olanda.

Joi, 03 decembrie a.c., puțin după miezul nopții, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră un cetăţean georgian în vârstă de 32 de ani, la volanul unui ansamblu rutier pentru transport vehicule, înmatriculat în Olanda.

Pe platforma remorcii, şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, trei autovehicule din Olanda în Bulgaria.

Cu ocazia controlului efectuat, polițiștii de frontieră au constatat că unul din autoturismele transportate, marca Mini One D, care nu avea aplicate plăcuţe de înmatriculare şi roţi, figurează în bazele de date cu mențiunea bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autoritățile din Olanda în data de 19 noiembrie a.c.

Mașina, în valoare de aproximativ 39.000 de lei, a fost indisponibilizată la sediul instituției în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Cel mai scump autoturism descoperit de politiștii de frontiera în 2020

În luna octombrie, în Punctul de Trecere Albiţa s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor un bărbat cu cetățenie română și moldovenească care conducea un autoturism marca Audi Q8, an de fabricație 2019, înmatriculat în Franța.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză, oamenii legii au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că mijlocul de transport figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Franța, în aceeaşi zi. Autoturismul, în valoare de 380.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că proprietarul de drept este o firmă de leasing din Franța și că nu avea cunoștință despre faptul că nu are dreptul să părăsească teritoriul U.E. cu maşina.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: politiadefrontiera.ro



Comentarii
Inchide