Poliţiştii locali şi controlorii vor avea puteri sporite după data de 15 mai

Autor: ProMotor 04 mai 2020 Știri auto

După data de 15 mai poliţiştii locali şi controlorii STB vor avea puteri sporite, anunță Primarul Capitalei.

Gabriela Firea a explicat ce reguli vor trebui să respecte călătorii după data de 15 mai, în condițiile în care una dintre dintre cele mai problematice situaţii din București este cea a transportului în comun.

”Parcul auto al STB s-a redus cu 40%, chiar erau prea multe autobuze, tramvaie şi troleibuze la un moment dat, când aproape toate activităţile erau reduse total sau încetinite. După anunţul că după 15 mai va însemna o relaxare din toate punctele de vedere, cred că aţi observat că în Bucureşti a reapărut o uşoară aglomeraţie. În anumite intersecţii, în special cele centrale, traficul a crescut cu aproximativ 20%”, a declarat Gabriela Firea pentri Mediafax.

Potrivit primarului din Bucureşti, controlorii vor ave puteri sporite şi vor fi ajutaţi de Poliţia Locală. Mai exact, aceştia vor verifica numărul de persoane dintr-un mijloc de transport în comun, astfel încât să fie respectată distanţarea socială.

De asemenea, controlorii şi poliţiştii vor putea opri în staţii călătorii în eventualitatea în care un mijloc de transport în comun are deja prea mulţi oameni.

Firea a precizat şi că poliţiştii şi controlorii vor trebui să impună aceste reguli fără a brusca, jigni sau ridica tonul la cetăţeni.

„Este normal să nu se accepte aglomerarea şi este imperios necear să se urmărească zonele şi rutele care tind să se aglomereze pentru a se suplimenta în acea zonă. Firesc ar fi să fie călătorii pe scaune şi un rând în picioare, dar nu mai mult, şi la distanţă. Există controlorii care înainte de pandemie doar verificau dacă a fost taxat biletul, acum pot să facă acst lucru şi cu sprijinul colegilor de la Poliţia locală, fără să agreseze pe nimeni, fără să fie abuzuri, fără să fie o tonalitate care să deranjeze sau care să creeze o stare de disconfort pentru călători. Pur şi simplu o informare că într-un tramvai, troleibuz sau autobuz trebuie să intre strict numărul de persoane astfel încât distanţa socială să fie păstrată. Eu nu cred că cineva va fi supărat dacă i se va spune să aştepte următorul autobuz sau tramvai, pentru că este bine pentru propria persoană să nu stea foarte aproape de un alt călător“, a subliniat primarul capitalei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook



Comentarii
Inchide