Continuă conflictul dintre polițiștii locali și cei de la rutieră

Autor: ProMotor 04 apr. 2020 Știri auto
Continuă conflictul dintre polițiștii locali și cei de la rutieră

Conflictul mocnit dintre polițiștii locali și cei de la rutieră continuă chiar și în aceste zile dificile. Într-un incident recent, un polițist local a fost amendat de unul de la Poliția Rutieră pe care îl chemase în ajutor. Se pare că polițistul local a refuzat să se legitimeze pentru a putea fi trecut pe procesul verbal.

Un polițist local care a chemat în ajutor un echipaj de la poliția rutieră a fost amendat pentru că nu a vrut să se legitimeze în fața colegilor sosiți la intervenția sa. Amândoi încercau să rezolve aceeași problemă: sancționarea unor persoane care nu aveau asupra lor declarații și a unui șofer băut.

Polițistul local oprise o mașină în care erau mai multe persoane fără declaraţiile pe propria răspundere impuse de Ordonanţa Militară. Pentru că şoferul mirosea a alcool, poliţistul local a chemat în sprijin şi un echipaj al Poliţiei Rutiere. Ajuns la faţa locului, poliţistul rutier l-a testat pe şofer cu etilotestul şi a constatat că a băut.

În momentul în care a început să completeze procesul verbal, i-ar fi cerut poliţistului local buletinul, pentru a completa datele sale în actul constatator, el fiind cel care a oprit maşina iniţial. Iritat, poliţistul local a refuzat să îi arate colegului său buletinul. În acel moment, poliţistul de la rutieră şi-a amendat colegul de la locală cu suma de 500 de lei pentru refuzul de a se legitima.

Situaţia este verificată într-o anchetă internă începută de IPJ Constanţa.

„La data de 31 martie a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a fost sesizat de către reprezentanţii Poliţiei Locale Constanţa cu privire la faptul că un poliţist local a fost sancţionat de către un poliţist rutier. La aceeaşi dată, conducerea I.P.J. Constanţa a dispus activităţi de cercetare prealabilă în vederea stabilirii existenţei sau inexistenţei vreunei abateri disciplinare a poliţistului în cauză”, au transmis, vineri, reprezentanţii IPJ Constanţa.

În noiembrie anul trecut a avut loc un scandal similar, între un polițist local din București și unul de la Rutieră. Acesta s-a soldat la vremea respectivă cu amendarea polițistului local. Ulterior, liderul sindicatului Meridian al polițiștilor a declarat că astfel de situații se pot repeta oricând, din cauză că legea nu clarifică atribuțiile celor două categorii de polițiști.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide