Continuă conflictul dintre polițiștii locali și cei de la rutieră

Continuă conflictul dintre polițiștii locali și cei de la rutieră

Autor: ProMotor acum 7 luni Știri

Conflictul mocnit dintre polițiștii locali și cei de la rutieră continuă chiar și în aceste zile dificile. Într-un incident recent, un polițist local a fost amendat de unul de la Poliția Rutieră pe care îl chemase în ajutor. Se pare că polițistul local a refuzat să se legitimeze pentru a putea fi trecut pe procesul verbal.

Un polițist local care a chemat în ajutor un echipaj de la poliția rutieră a fost amendat pentru că nu a vrut să se legitimeze în fața colegilor sosiți la intervenția sa. Amândoi încercau să rezolve aceeași problemă: sancționarea unor persoane care nu aveau asupra lor declarații și a unui șofer băut.

Polițistul local oprise o mașină în care erau mai multe persoane fără declaraţiile pe propria răspundere impuse de Ordonanţa Militară. Pentru că şoferul mirosea a alcool, poliţistul local a chemat în sprijin şi un echipaj al Poliţiei Rutiere. Ajuns la faţa locului, poliţistul rutier l-a testat pe şofer cu etilotestul şi a constatat că a băut.

În momentul în care a început să completeze procesul verbal, i-ar fi cerut poliţistului local buletinul, pentru a completa datele sale în actul constatator, el fiind cel care a oprit maşina iniţial. Iritat, poliţistul local a refuzat să îi arate colegului său buletinul. În acel moment, poliţistul de la rutieră şi-a amendat colegul de la locală cu suma de 500 de lei pentru refuzul de a se legitima.

Situaţia este verificată într-o anchetă internă începută de IPJ Constanţa.

„La data de 31 martie a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a fost sesizat de către reprezentanţii Poliţiei Locale Constanţa cu privire la faptul că un poliţist local a fost sancţionat de către un poliţist rutier. La aceeaşi dată, conducerea I.P.J. Constanţa a dispus activităţi de cercetare prealabilă în vederea stabilirii existenţei sau inexistenţei vreunei abateri disciplinare a poliţistului în cauză”, au transmis, vineri, reprezentanţii IPJ Constanţa.

În noiembrie anul trecut a avut loc un scandal similar, între un polițist local din București și unul de la Rutieră. Acesta s-a soldat la vremea respectivă cu amendarea polițistului local. Ulterior, liderul sindicatului Meridian al polițiștilor a declarat că astfel de situații se pot repeta oricând, din cauză că legea nu clarifică atribuțiile celor două categorii de polițiști.Comentarii
Inchide