Polițiștii au recuperat 27 de catalizatoare furate. Cum au fost identificați hoții?

Autor: Marius Vișan 15 iun. 2021 Știri auto
Polițiștii au recuperat 27 de catalizatoare furate. Cum au fost identificați hoții?

Polițiștii din Cugir au reușit documentarea activității infracționale a unor bărbați bănuiți de furturi de catalizatoare auto.

Doi dintre aceștia au fost arestați. Au fost recuperate 27 astfel de piese auto și a fost indisponibilizată suma de 10.000 de euro.

La data de 10 iunie 2021, polițiștii din Cugir, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au reușit identificarea unui bărbat de 30 de ani, din Strehaia, județul Mehedinți.

Bărbatul a încercat să părăsească țara cu o mașină încărcată cu catalizatoare auto

Acesta a fost depistat în timp ce încerca să părăsească țara cu un autoturism în care se aflau catalizatoare auto, pentru care nu a putut prezenta documente legale și în legătură cu care exista suspiciunea că provin din furturi, o parte fiind săvârșite pe raza orașului Cugir, de doi tineri de 18 și 23 de ani, din oraș.

Cu ocazia percheziției în autoturism au fost identificate 27 de catalizatoare auto. Asupra bărbatului care încerca să le scoată din țară a fost găsită și suma de 10.000 de euro, care a fost indisponibilizată, în vederea continuării cercetărilor.

Acesta a fost reținut, pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de 12 iunie a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia și ulterior judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Alba Iulia, care a dispus cercetarea sa în stare de arest preventiv.

Din cercetări a rezultat că o parte din piesele auto ar proveni din furturi, săvârșite de pe raza orașului Cugir, de cei doi tineri, de 18 și 33 de ani, din Cugir, care ar fi fost sprijiniți în valorificarea pieselor de un tânăr de 25 de ani, din Sebeș, care ar fi intermediat predarea lor bărbatului din Strehaia.

Percheziții efectuate la începutul lunii iunie

La data de 3 iunie 2021, polițiștii au efectuat 4 percheziții, în Cugir și Sebeș și au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, dispozitive de tăiere, obiecte vestimentare, telefoane și cartele SIM care ar fi fost folosite în activitatea infracțională.

La aceeași dată, tânărul de 33 de ani a fost reținut, iar, ulterior, magistrații au dispus, față de acesta, măsura preventivă a arestului la domiciliu. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale a persoanelor vizate de anchetă și identificarea eventualilor complici.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia Romana


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide