Polițiștii români, trimiși în misiuni cu mașini din 2006, fără servodirecție și fără aer condiționat

Autor: David Andrei 02 sept. 2020 Știri auto

Polițiștii români sunt trimiși în misiuni cu mașini din 2006, care nu au nici servodirecție și nici aer condiționat. Este semnalul de alarmă tras de Sindicatul Europol.

GALERIE FOTO

Sindicatul polițiștilor și-a comunicat nemulțumirile într-o postare pe Facebook.  “‘Senzația-i majoră cu 40 la oră’ ne zicea BUG Mafia în piesa 40 km/h lansată în 2003. Noi am completa și am spune că senzația e ‘unică’ într-un Logan din 2006 fără AC și servodirecție, când afară sunt peste 35 de grade.”

Mesajul este însoțit de o fotografie a unui agent de ordine și siguranță publică. Acesta se află la volanul unei autospeciale care îi aparține Poliției Municipiului Roman, “cu care a fost trimis să răspândească sloganul „siguranță și încredere”, în timp ce autospecialele noi stau în garajul unității la dispoziția șefilor”, acuză Europol.

În urmă cu doi ani, Poliția Română și-a reînnoit flota cu 454 de autoturisme Dacia Logan și 10 SUV-uri Dacia Duster. Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a primit, în același an, 92 de vehicule Dacia Duster. Aproximativ 30 de milioane de lei a plătit statul român pe cele 556 de autospeciale. Acestea au fost plătite cu bani proveniți de la Fondul de rezervă al Guvernului.

Alte 6.700 de autovehicule Dacia Logan și Dacia Duster vor ajunge în flota Ministerului Afacerilor Interne. Acestea vor fi livrate până la sfârșitul acestei luni și sunt achiziționate în baza unui contract estimat la aproximativ 483 de milioane de lei.

Noile mașini de poliție au servodirecție și aer condiționat

Noile mașini de poliție sunt echipate cu servodirecție și cu sistem de aer condiționat, așa cum arată și polițistul Tavi Perțea într-unul dintre cele mai recente vlog-uri ale sale, în care prezintă noua autospecială.

Și acesta se plânge că mașinile vechi, cu an de fabricație 2006, le complicau misiunile oamenilor legii, mai ales pe timp de vară, dar și în timpul urmăririlor.

 

 

„Senzația-i majoră cu 40 la oră” ne zicea BUG Mafia în piesa 40km/h lansată în 2003. Noi am completa și am spune ca…

Posted by Sindicatul Europol on Tuesday, 1 September 2020

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide