Polițiștii rutieri au reținut 2.587 de permise într-o singură săptămână în cadrul acțiunii Speed

Autor: Ionuț Vîlciu 27 apr. 2023 Știri auto

În perioada 17 – 23 aprilie 2023 a fost desfășurată acțiunea Speed, destinată verificării respectării regimului legal de viteză. Polițiștii rutieri au acționat pentru obiectivele stabilite la nivel european, urmărind combaterea încălcării normelor legale de viteză.

Polițiștii rutieri au acționat pentru obiectivele stabilite la nivel european, urmărind combaterea încălcării normelor legale privind viteza de deplasare.

În cadrul acțiunii, au fost controlate 46.163 de autovehicule și aplicate 24.995 de sancțiuni contravenționale, pentru încălcarea limitei legale de viteză. Totodată, au fost reținute 2.587 de permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză, dintre care 2.341 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise și 246 pentru depășirea cu mai mult de 70 km/h a vitezei maxime legale admise.

Polițiștii rutieri au confiscat 2.587 de permise în doar o săptămână

La data de 20 aprilie 2023, pe DN 21, în afara localității Călărași, județul Călărași, a fost depistat un bărbat, în timp ce conducea un autoturism, cu viteza de 154 km/h. În urma efectuării verificărilor în bazele de date, a rezultat faptul că acesta avea permisul suspendat. Șoferului i-a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendat dreptul de a conduce.

Apoi, în data de 22 aprilie 2023, pe strada Calea lui Traian, din municipiul Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea, un bărbat a condus un autoturism cu 101 km/h, pe un sector de drum limitat la 50 km/h. De asemenea, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost sancționat contravențional și i-a fost suspendat permisul de conducere pentru 180 de zile, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Tot în data de 22 aprilie 2023, pe DN 17, în localitatea Șieu-Sfântu, județul Bistrița – Năsăud, un bărbat a fost depistat în timp ce conducea un autoturism cu 85 km/h. În urma efectuării verificărilor în bazele de date, a rezultat faptul că și acesta avea permisul suspendat. De asemenea, a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv la metamfetamină.

Acestuia i-a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendat dreptul de a conduce și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția Română


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide