Polo, unul dintre cele mai populare modele Volkswagen, va dispărea de pe piață

Autor: George Cristea 02 dec. 2020 Știri auto

La Volkswagen s-a dat atacul în gama de modele, iar primele victime au lăsat în lacrimi fanii mărcii din întreaga lume. Polo, unul dintre cele mai populare modele Volkswagen va dispărea de pe piață, după ce Passat a capitulat deja.

Intră în Galeria FOTO

Când Volkswagen a anunțat că Passatul american va fi scos din fabricație, noi, ca europeni, am ridicat din umeri. Volkswagen nu are o istorie de succes pe continentul american, iar acest anunț nu face decât să confirme faptul că germanii nu par să înțeleagă câtuși de puțin piața americană. Apoi, valul a ajuns la picioarele noastre, după ce și versiunea europeană a lui Passat a fost pusă în discuție.

Acum o altă veste vine să tulbure liniștea fanilor mărcii. Aceasta pune în discuție viitorul lui Polo, unul dintre cele mai populare modele Volkswagen. Acesta este prins la mijloc în lupta pentru electrificarea gamei și ar putea avea soarta Passatului.

De ce va dispărea de pe piață Volkswagen Polo

Problema este că mașinile cu motoare termice devin din ce în ce mai puțin atractive. Pentru mobilitatea urbană, acolo unde operează Polo, motoarele termice vor deveni în curând fructe interzise. Este o măsură pe care rivalii lui Volkswagen Polo au început deja să o contracareze cu versiuni electrice ale modelelor de clasă mică. Atât Peugeot 208, cât și Opel Corsa au deja versiuni electrice, astfel că moștenirea acestora este întrucâtva asigurată.

Nu același lucru se poate spune despre Volkswagen Polo. Germanii au ales o altă strategie – cu o gamă de modele electrice pe care o comercializează sub un brand diferit – VW ID. Prin urmare, dacă Volkswagen nu va schimba această strategie, nu doar Polo va fi în curând istorie, ci și un alt model iconic al mărcii – Golf.

Surse apropiate de Volkswagen au dezvăluit pentru Automotive News că Volkswagen se află într-o fază avansată cu dezvoltarea modelelor mai mici ID.1 și ID.2. Acestea sunt înlocuitori cu propulsie electrică pentru modelele convenționale Up!, respectiv Polo. Surse din industrie susțin că Volkswagen va oferi aceste modele la prețuri extrem de competitive din 2023. La un preț estimat la 20.000 de euro pentru Volkswagen ID.2 (și asta fără subvențiile obișnuite), niciun Polo nu mai poate găsi cumpărători.

Volkswagen ID.2 ar trebui să ofere caracteristici apropiate de ale lui ID.3, cu un spirit practic pronunțat facilitat de platforma electrică modulară. În plus, primele informații arată că performanțele nu vor fi neglijabile, ceea ce ar satisface și nevoile cumpărătorilor din segmentul superior.

sursa: Autoevolution

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide