Porsche 718 Boxter: Esența condusului – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 25 dec. 2023 Știri auto

Orice întâlnire cu un Porsche este specială, dar când este vorba despre unul dintre cele mai pure modele sport ale brandului, experiența este cu atât mai distractivă.

Am testat cel mai accesibil model sport din gama producătorului german, anume Porsche 718 Boxter. Am luat contact cu versiunea de bază, cea cu motorizarea de 2,0 litri turbo, un 4 cilindri boxer ce produce 300 CP, conectat la o transmisie automată cu 7 rapoarte. În ciuda faptului că este cel mai mic motor pe care îl poți avea pe această caroserie, mașina nu este deloc lentă.

Mașina poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4,7 secunde și poate atinge o viteză maximă 275 km/h. Totuși, mașina aceasta nu este doar despre viteza în linie dreptă, ci mai ales despre manevrabilitate. Încă de la început, Boxter a avut motorul amplasat central, spre deosebire de 911, ce a avut motorul montat întotdeauna în spate.

Această configurație conferă mașinii o bună repartiție a maselor, ceea ce duce la un comportament dinamic foarte bun. Pentru cei ce doresc și mai mult feeling, Boxter încă poate fi cumpărat cu o transmisie manuală.

Porsche 718 Boxter este o mașină sport veritabilă

Cu toate că vorbim despre o sportivă pur sânge, Boxter este o mașină destul de practică, ținând cont că este vorba despre un roadster. Mașina are două portbagaje, unul în față, pentru că nu există un motor acolo, dar și unul în spate. Acestea sunt suficient de spațioase pentru cumpărăturile de zi cu zi sau pentru bagajele necesare unei escapade de weekend. Ceea ce este interesant este faptul că nu ai acces la motor, iar uleiul de motor și antigelul se completează direct din portbagaj.

Cabina este una simplă, dar de efect, foarte concentrată pe șofer și pe experiența pe care o oferă mașina acestuia. Volanul este simplu, scaunele sunt bine profilate, iar comenzile sunt ușor accesibile. Fiind o mașină produsă în 2023, Boxter oferă și un sistem de infotainment modern, ce suportă conectarea cu telefonul prin intermediul Android Auto sau Apple CarPlay.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide