Porsche aduce o actualizare de software pentru toată gama Taycan

Autor: Ionuț Vîlciu 21 iul. 2022 Știri auto

Întreaga gama de vehicule electrice Taycan a primit o actualizare de software. Actualizarea Taycan-ului este gratuită pentru clienți și poate fi efectuată în timpul unei vizite la un dealer autorizat Porsche.

În 2019, Porsche a lansat prima sa mașină electrică. Modelul Taycan este cel care a pornit revoluția electrică a companiei. Cu ajutorul unui update de software, toate mașinile produse până acum vor primi noua interfață.

„Această campanie va permite clienților noștri să beneficieze de dezvoltarea continuă a Taycan-ului. Am optimizat pe scară largă seria de modele în aproape toate privințele din 2019”, spune Kevin Giek, vicepreședinte al gamei Taycan. „Au fost adăugate noi funcții, iar altele au fost revizuite sau ajustate pentru a îmbunătăți și mai mult experiența clienților. În urma acestei actualizări, oricine conduce un Taycan de la începutul producției mașinii va fi plăcut surprins de cât de mult s-a dezvoltat vehiculul”, a mai adăugat Kevin Giek.

În funcție de momentul în care le-a fost livrat vehiculul, clienții vor beneficia, printre altele, de o creștere a eficienței sistemului de propulsie. De asemenea, actualizarea permite clienților să deblocheze funcții după achiziția mașinii. De asemenea, actualizările over the air vor beneficia de o funcționalitate îmbunătățită.

Ce aduce nou actualizarea modelului Taycan?

Pe lângă îmbunătățirile de natură software, Taycan poate primi acum și încărcătorul de 22 kW. Încărcătorul a devenit disponibil și poate fi montat și modelelor fabricate înainte ca acesta să fi fost în oferta Porsche. Clienții pot opta pentru această actualizare, pe cheltuiala lor, cu o vizită la atelier pentru actualizarea software-ului.

Cu o capacitate de încărcare de până la 22 kW, varianta mai puternică încarcă bateria mult mai repede. În Europa și America de Nord, actualizarea include și activarea funcției Plug & Charge. Acest lucru permite încărcarea și plata fără card sau aplicație. De îndată ce cablul de încărcare este conectat, mașina stabilește o comunicare criptată cu stația de încărcare compatibilă Plug & Charge. Procesele de încărcare și plată încep apoi automat.

La nivel global, au fost livrate peste 75.000 de exemplare de Taycan de când Porsche a lansat prima sa mașină sport complet electrică la finele anului 2019.

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide