Porsche anunță că viitoarea generație Cayenne va primi o versiune electrică

Autor: Adrian Somai 14 mart. 2023 Știri auto

Porsche a anunțat la începutul acestei săptămâni prin vocea lui Oliver Blume lansarea unui SUV mai mare decât Cayenne. Viitorul model va fi echipat, așa cum era de așteptat, cu un sistem de propulsie electric, potrivit Motor1. Totodată, constructorul german a mai anunțat și că viitoarea generație a lui Cayenne va fi electrică, aceasta urmând să fie lansată în jurul anului 2025, după lansarea Macan electric și 718 electric. Potrivit planurilor Porsche, toate modelele din gamă vor avea versiuni 100% cu baterii până în anul 2030.

Cu ocazia conferinței anuale a constructorului german, șeful Porsche a confirmat oficial că se lucrează intens la o serie de modele electrice noi, ce urmează să fie lansate în anii următori. Printre acestea se numără și viitoarea generație Cayenne, care va primi cu această ocazie pentru prima dată și o versiune electrică.

Viitorul SUV cu zero emisii pe care îl pregătește Porsche va fi bazat pe platforma dedicată PPE și va avea o arhitectură de 800 de volți. De asemenea, viitorul Cayenne cu zero emisii va mai fi echipat și cu acumulatori cu celule prismatice. Din punct de vedere tehnic, mai știm că viitorul model va fi echipat cu cel puțin două unități de motorizare electrice, câte una amplasată pe fiecare punte.

Un nou SUV mai mare decât Cayenne

Dezvoltarea unei versiuni electrice nu înseamnă însă că în viitor Cayenne nu va mai fi disponibil alături de motorizări clasice. Modelul va primi și versiuni cu motoare termice până în anul 2030, așadar fanii acestui model nu au motive să se sperie din acest motiv.

În cadrul aceluiași eveniment, șeful Porsche a adus în discuție și lansarea unui nou SUV cu dimensiuni mai mari decât cele ale actualului Cayenne. Și acest model va fi tot unul electric, urmând însă a avea la bază o altă platformă, SSP Sport. Mai multe detalii vom afla însă în perioada următoare, Oliver Blume nedorind încă să ofere prea multe detalii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide