Porsche ar putea retrage de pe piață versiunile termice ale SUV-ului Macan. Care este motivul?

Autor: Ionuț Vîlciu 18 dec. 2023 Știri auto

Versiunile echipate cu motoare termice ale SUV-ului Macan ar putea fi retrase de pe piața europeană. Care este motivul pentru care Porsche ia această decizie?

Conform celor mai noi informații, versiunea termică a SUV-ului Porsche Macan va fi retrasă de la vânzare în UE, începând cu primăvara anului 2024. Potrivit Carscoops, Porsche intenționa să prelungească ciclul de viață al actualului Macan cu motor termic, oferindu-l alături de viitorul Macan electric pentru încă câțiva ani. Din păcate, acest lucru nu va fi posibil în Uniunea Europeană, deoarece compania este forțată să întrerupă vânzările SUV-ul cu motorizări termice în 2024 din cauza noilor reglementări de securitate cibernetică.

Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat vestea, declarând că Macan-ul termic va fi retras de la vânzare în UE în primăvara lui 2024. Purtătorul de cuvânt a explicat că actualizările necesare pentru ca SUV-ul să respecte noile reguli au fost considerate excesiv de complexe și costisitoare.

Porsche pregătește lansarea noului Macan EV

Macan este cel mai bine vândut model al brandului Porsche în Uniunea Europeană, iar această lovitură nu va fi una ușoară pentru producătorul german.

Totuși, SUV-ul echipat cu motoare termice va continua să fie vândut pe alte piețe ale lumii, precum în America de Nord, cel puțin până în 2026.

Până atunci, știm că Porsche urmează să lanseze pe piață noul Macan complet electric. Cea de-a treia generație a SUV-ului german va fi complet electrică, mult mai tehnologizată, așa cum am putut vedea din primele fotografii cu interiorul mașinii.

Deocamdată, prototipurile noului Porsche Macan electric sunt încă în faza de testare, dar ne putem aștepta ca noul SUV electric al producătorului din Stuttgart să fie prezentat în prima parte a anului viitor. Viitorul SUV este așteptat să debuteze cu o baterie de 100 kWh și două motoare electrice, care să livreze circa 600 CP.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide