Porsche confirmă lansarea unui SUV electric de lux de mari dimensiuni

Autor: Mihai Morcovescu 20 iul. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile Porsche a anunțat că își va extinde portofoliul cu un SUV electric de mari dimensiuni complet nou. Anunțul a fost făcut de Oliver Blume, șeful mărcii din Stuttgart.

Viitorul model va fi poziționat în gamă deasupra lui Cayenne. Asta înseamnă că va fi mai mare decât versiunea cu emisii zero a următorului Macan. Lansarea acestuia din urmă a fost amânată cu un an, urmând să-și facă debutul mult-așteptat în 2024.

„Plănuim să adăugăm în portofoliul nostru un SUV electric complet nou. Acesta ne va extinde și mai mult poziția în segmentul de lux. Vizăm în special segmentele cu marje mai mari și ne exploatăm noi oportunități de vânzări”, a declarat Oliver Blume. Deocamdată, nu au fost dezvăluite nici un fel de informații referitoare la viitorul automobil.

Până în 2030, mașinile electrice Porsche vor reprezenta peste 80% din vânzări

porsche macan

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Decizia celor de la Porsche de a viza un segment foarte profitabil nu este deloc surprinzătoare. Compania germană citează o serie de studii în domeniu potrivit cărora piața mașinilor de lux va înregistra o creștere vertiginoasă în următorii ani.

„Suntem foarte bine poziționați pentru a beneficia de aceste tendințe. Suntem un jucător de top pe piața SUV-urilor sportive și pe cea a mașinilor de lux complet electrice”, a declarat la rândul său Lutz Meschke, director financiar Porsche.

Mai mult decât atât, vehiculele electrice în general și SUV-urile în particular vor reprezenta principalii factori de creștere. De asemenea, fanii Porsche nu au de ce să fie supărați atâta vreme cât compania va continu să producă celebrele sale mașini sport.

Constructorul german și-a propus ca, până în 2030, mașinile electrice să reprezinte peste 80% din vânzările sale anuale. Viitorul Macan cu emisii zero va fi unul dintre modelele care va ajuta marca să-și atingă acest obiectiv.

Pe lângă Europa și regiunea Asia-Pacific, germanii se concentrează și pe piața din SUA și pe piețele emergente. În prezent, Europa, America de Nord și China contribuie aproape în mod egal la vânzările totale ale Porsche.

Viitorul SUV electric de lux de mari dimensiuni va fi asamblat la uzina pe care Porsche o deține în Leipzig. Acesta va fi construit pe platforma PPE, care a fost dezvoltată împreună cu Audi.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide