Viitorul SUV electric Polestar 3 va avea prețuri cuprinse între 75.000 și 100.000 de euro

Autor: Mihai Morcovescu 15 iul. 2022 Știri auto
Viitorul SUV electric Polestar 3 va avea prețuri cuprinse între 75.000 și 100.000 de euro

Producătorul suedez de automobile electrice Polestar va lansa în cursul lunii octombrie primul său SUV din istorie, Polestar 3. Acesta va fi produs la noua fabrică deținută de scandinavi în orașul american Charleston (Carolina de Sud) și promite o autonomie de peste 600 de kilometri cu o singură încărcare.

Acum a venit momentul ca suedezii să anunțe oficial și prețurile la care va putea fi achiziționat viitorul lor model cu emisii zero. Listele de comenzi vor fi deschise în momentul în care mașina va fi prezentată, însă deocamdată nu se știe și când vor demara livrările.

Cât va costa noul Polestar 3?

În urmă cu o lună, brandul deținut de Volvo și de chinezii de la Geely publica prima fotografie cu noul lor SUV electric. Potrivit oficialilor companiei, acesta va fi dezvoltat pe platforma SPA2 dedicată vehiculelor electrice. Este aceeași arhitectură pe care va fi construit și succesorul pe baterii al lui XC90. Totuși, „3” va avea o poziționare mai bună pe piață.

Viitorul model premium cu accent pe performanță va fi propulsat de două motoare electrice, amplasate fiecare pe câte o punte. Acestea vor fi alimentate de o baterie de mare capacitate, care va putea parcurge peste 600 de kilometri în ciclu WLTP cu o singură încărcare. Mașina va fi disponibilă și într-o versiune cu un singur motor electric, care va avea și o autonomie mai mică.

De asemenea, modelul va fi capabil de conducere automată. Sistemul va folosi un senzor LIDAR furnizat de compania Luminar și o putere de calcul centralizată de la Nvidia. Deocamdată, acestea sunt singurele informații dezvăluite de suedezi.

Oficialii mărcii suedeze au anunțat că modelul va avea prețuri cuprinse între 75.000 și 100.000 de euro. Ei speră ca în 2023 să comercializeze 24.000 de exemplare la nivel global. Aceștia și-au propus ca în 2024 să ajungă la 67.000 de unități, iar în anul următor la 77.000.

Vânzările la sedanul electric Polestar 2 au crescut cu 125 % până la 21.200 de unități în prima jumătate a anului 2022. Această valoare este aproape egală cu cea înregistrată în tot anul 2021.

Sursa: Autonews

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Polestar


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide