Porsche devine cel mai valoros producător de mașini din Europa

Autor: Ionuț Vîlciu 07 oct. 2022 Știri auto

Porsche a depășit Volkswagen din punct de vedere al valorii totale. Brandul din Stuttgart devine astfel cel mai valoros producător auto din Europa.

Porsche a devenit joi, 6 octombrie, cel mai valoros producător de automobile din Europa. Compania din Stuttgart a depășit fosta companie mamă, Volkswagen. Prețul acțiunilor nou listate ale producătorului de mașini sport a crescut într-un ritm accelerat.

Cu toate că prețurile acțiunilor companiei au scăzut la începutul săptămânii, acestea au câștigat tracțiune, urcând valoare de piață a companiei Porsche la 85 de miliarde de euro. Într-un final s-au stabilizat, valoarea rămânând în jurul valorii de 84 de miliarde.

Prețul acțiunilor Porsche și-a recăpătat avântul după ce băncile de investiții implicate în lansarea sa au cumpărat aproape 3,8 milioane de acțiuni pentru 312,8 milioane de euro, ca parte a așa-numitei opțiuni greenshoe, concepută pentru a susține listarea.

Porsche devine cel mai valoros producător auto din Europa, depășind Volkswagen

Porsche a ajuns să aibă o valoare mai mare decât alte nume sonore din industrie. Producătorul de mașini sport a reușit să depășească mărci precum BMW sau Mercedes-Benz sau chiar concerne auto cum este Stellantis.

Volkswagen este evaluat la 77,7 miliarde de euro, Mercedes-Benz fiind al treilea dintre producătorii auto europeni. Acesta este cotat la o valoare de 57,2 miliarde de euro, urmat de BMW cu 47,5 miliarde de euro și Stellantis cu 39,7 miliarde de euro.

„Datele privind inflația din Europa și Statele Unite, îngrijorările recente cu privire la aprovizionarea cu energie în Europa și escaladarea războiului din Ucraina de joia trecută au dus la fluctuații care au făcut necesare măsuri de stabilizare la scară mică”, a declarat un purtător de cuvânt al Volkswagen.

Porsche este a cincea cea mai valoroasă companie listată din Germania, după Linde, SAP, Deutsche Telekom și Siemens. De asemenea, este a 25-a cea mai valoroasă acțiune din Europa, peste giganți precum Glencore.

Sursa: Reuters

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide