Porsche, în discuții cu Google pentru integrarea completă a software-ului la bordul mașinilor sale

Autor: Adrian Somai 15 mart. 2023 Știri auto

Conducerea Porsche a anunțat că este în discuții cu Google în vederea integrării complete a software-ului la bordul mașinilor sale. În cazul în care se va ajunge la un acord în acest sens, clienții Porsche ar urma să aibă acces la aplicațiile Google, precum Google Maps sau Google Assistant, fără a fi nevoie să conecteze mașina la un telefon Android.

Zvonuri cu privire la discuții de asemenea natură au apărut încă de la începutul acestui an, însă acum discuțiile au fost confirmate chiar de către Oliver Blume, cu ocazia evenimentului dedicat prezentării rezultatelor mărcii pentru anul 2022. Totodată, Blume a mai spus că Porsche poartă discuții și cu firme de tehnologie din China pentru a se adresa și acestei piețe, potrivit Automotive Europe News. Potrivit primelor informații, este vorba despre companii de renume, precum Baidu, Tencent sau Alibaba.

Software-ul a ajuns din ce în ce mai important în ziua de astăzi în industria auto, toate numele mari de pe scena auto globală fiind interesate să ofere clienților lor cele mai bune soluții în acest sens. În același timp, cele mai mari companii de tehnologie, începând de la Google și Apple și până la Amazon, se află într-o cursă continuă pentru a controla tablourile de bord ale producătorilor auto.

Ce constructori auto folosesc serviciile Google

General Motors, Renault, Nissan și Ford se numără printre constructorii auto care folosesc tehnologia Google încorporată în vehiculele lor, prin intermediul unui pachet Google Automotive Services (GAS), care oferă printre altele Google Maps, Google Assistant și alte aplicații.

Anterior, reprezentanții Porsche s-au dovedit a fi reticienti cu privire la ideea de a folosi software-ul Google. La acea vreme, Porsche susținea că Google vrea ca prea multe date să fie partajate, ceea ce nu a fost pe placul producătorului auto german.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide