Porsche intenționează să folosească serviciile Google în mașinile sale

Autor: Ionuț Vîlciu 31 oct. 2023 Știri auto

Porsche intenționează să folosească serviciile Google pentru sistemul media ce va fi folosit pe noile sale modele. Decizia vine în urma problemelor întâmpinate de VW pe partea de dezvoltare software.

Porsche a declarat că viitoarele sale modele vor avea integrate în mod nativ serviciile companiei Google, cum ar fi Maps sau Assistant. Producătorul german este cel mai nou brand auto care va implementa serviciile Google direct în mașinile sale, deblocând astfel posibilitatea de a incorpora aplicații native precum Google Maps sau Assistant cu actualizări Over-The-Air (OTA).

Potrivit acordului semnat între cele două companii, primele modele Porsche ce vor integra aplicații și servicii Google în mod nativ vor intra în producție în 2025. „Clienții noștri își îndeplinesc un vis cu vehiculele noastre. Pe lângă designul atemporal și performanța excepțională, aceștia își doresc și o experiență digitală perfectă. Acest ecosistem combinat rezultă din integrarea platformelor și aplicațiilor pe care clienții le cunosc de pe dispozitivele lor ”, spune Oliver Blume, președintele Comitetului executiv al Porsche AG. „Avem o abordare deschisă și dezvoltăm inovații cu parteneri tehnologici de top.”

Automobilele Porsche vor folosi Android Automotive începând cu 2025

Porsche nu a spus care vor fi primele modele care se vor bucura de acest nou sistem de operare. Cu toate acestea, ne putem aștepta ca producătorul să includă posibiltatea de mirroring a conținutului de pe telefon pe ecranul principal al mașinii, așa cum am văzut și la alți producători care deja au integrat Android Automotive în mașinile lor. Printre aceștia se numără Volvo, Renault, Polestar, Honda sau Ford.

Aplicațiile create special pentru utilizarea în domeniul auto au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani, deoarece tot mai mulți șoferi și pasageri se așteaptă la un nivel de funcționalitate și conectivitate foarte mare. În mod similar, servicii precum Apple CarPlay și Android Auto ocolesc în mare măsură experiența tehnologică nativă a mașinilor, spre supărarea producătorilor de automobile care nu doresc să cedeze toate aceste funcționalități unor companii precum Google sau Apple.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide