Porsche investighează presupusa manipulare a emisiilor de pe motoarele pe benzină

Autor: Marius Vișan 24 aug. 2020 Știri auto
Porsche investighează presupusa manipulare a emisiilor de pe motoarele pe benzină

Porsche a deschis investigații interne cu privire la presupuse modificări de software și hardware aduse motoarelor după ce acestea au fost omologate de către Autoritatea Federală a Transportului Auto din Germania (KBA).

Ancheta, despre care Porsche spune că este concentrată pe o posibilă manipulare ilegală a motoarelor, are în vedere motoarele montate pe Panamera și pe modele 911 produse între anii 2008 și 2013.

Se presupune că au fost modificate pentru a manipula emisiile de gaze de evacuare, într-o manieră similară cu a motoarelor diesel furnizate de compania soră Audi.

Într-o declarație făcută către ziarul german Handelsblatt, Porsche a confirmat că există o investigație internă asupra posibilelor schimbări ilegale de software și hardware ilegale, spunând: „Am găsit câteva indicii despre o posibilă conduită incorectă”.

Porsche a confirmat, de asemenea, că a informat „proactiv” KBA, procurorul public din Stuttgart și autoritățile americane despre posibile conduite incorecte.

KBA și-a deschis propria anchetă cu privire la pretențiile lui Porsche de o conduită incorectă.

Motoare Audi pe benzină înșelătoare

Între timp, Audi se confruntă cu acuzații de posibilă manipulare a gazelor de eșapament la motoarele pe benzină.

Acuzațiile susțin că motorul turbo pe benzină cu patru cilindri de 2,0 litri de pe Audi Q5 utilizează un senzor pe volan care declanșează oprirea filtrului catalitic, iar procesul duce la niveluri semnificativ mai mari de emisii de NOx decât cele obținute la testare.

Senzorul, pe care Audi îl recunoaște deja, a fost folosit pentru a manipula și emisiile de pe motoare diesel.

Potrivit documentelor judecătorești, emisiile de NOx sunt cu până la 24,5% mai mari atunci când presupusul senzor utilizat pe Q5 2.0 TFSI  declanșează oprirea filtrului de gaze de evacuare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: netcarshow.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide