Porsche lansează un cort pentru 911, care transformă coupe-ul într-un adevărat camper

Autor: Mihai Morcovescu 08 sept. 2022 Știri auto

Unele lucruri în viață merg mână în mână, precum furgonetele și drumețiile în natură, însă Porsche nu mai este de acord cu acest concept. Știm cu toții că mașinile sport nu au nimic în comun cu ideea de camping.

Însă, producătorul german vine acum cu o propunere pe cât de inedită, pe atât de ciudată pentru clienții amatori de astfel de călătorii în aer liber. Compania din Zuffenhausen lansează un accesoriu special pentru emblematicul model 911, care îl transformă într-un adevărat camper.

Este vorba despre un cort, care poate fi montat pe plafon și în interiorul căruia au loc doi adulți. Acesta este dezvoltat și produs de Porsche Tequipment și face parte din noua gamă de accesorii Porsche Genuine.

Cortul Porsche pentru acoperiș va costa aproape 5.000 de euro

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Noul cort de acoperiș poate fi montat pe plafonul oricărui model Porsche. Excepție fac, evident, versiunile GT, Targa și 911 Cabrio. Astfel, clienții de 911 își pot echipa mașina cu acest cort, chiar dacă nu există șine de acoperiș. În acest fel, toți clienții mărcii germane vor putea să campeze în locuri special amenajate și să-și folosească mașinile de lux pe post de camper. Produsul este disponibil și pentru modelele Macan, Cayenne, Panamera și Taycan

Cortul Porsche vine în două combinații de culori: negru cu gri deschis și negru cu gri închis. Este realizat din bumbac, sistemul de deschidere este pe bază de fermoar și dispune două ferestre laterale și una în partea de sus, toate cu plase împotriva țânțarilor. Este impermeabil și poate fi folosit în toate anotimpurile.

Suprafața cortului este de 2,1 x 1,3 metri și poate găzdui lejer doi adulți. Aceștia vor putea dormi confortabil pe o saltea integrată din polispumă. Cortul poate susține o greutate maximă de 190 de kilograme dacă mașina are bare pentru acoperiș. Dacă acestea lipsesc, greutatea maximă suportată este de 140 de kilograme. Porsche spune că instalarea cortului se face foarte ușor datorită zăvoarelor de siguranță cu blocare și celor două amortizoare pe bază de gaz.

Livrările cortului Porsche sunt așteptate să demareze în luna noiembrie. Prețul de bază va fi de 4.980 de euro.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide