Spaniolii de la Camperiz au transformat Dacia Jogger într-un camper ideal pentru vacanță

Autor: Mihai Morcovescu 24 aug. 2022 Știri auto

Lansat în vara anului trecut ca înlocuitor pentru vechiul Lodgy, Dacia Jogger va primi în curând o versiune camper. Deocamdată, nu se știe dacă viitorul model va fi unul de sine stătător sau va fi comercializat sub forma unui nou nivel de echipare.

În așteptarea versiunii oficiale a apărut prima variantă camper a celui mai nou model produs la Mioveni. Acesta poartă semnătura carosierului spaniol Camperiz, care a transformat de-a lungul timpului mai multe modele Dacia în mașini ideale pentru pasionații de vacanțe în natură.

Dacia Jogger a intrat pe mâna specialiștilor de la Camperiz

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Noul Jogger este un model de familie polivalent. Are lungimea unui break, oferă spațiu asemenea unui MPV și oferă un aspect și capabilități specifice unui crossover. La începutul acestui an, vicepreședintele Dacia pentru produse, Lionel Jaillet, anunța că vor fi lansate două noi versiuni pentru Jogger. Una dintre acestea este o autorulotă. Viitorul Jogger camper se află deja în lucru și ar putea să-și facă debutul chiar spre final de 2022.

Ideea unui astfel de variante de caroserie nu reprezintă o noutate pentru un model Dacia. Carosierul spaniol Camperiz a prezentat anul trecut modelul Dokker Camperiz, care era oferit la un preț de aproape 20.000 de euro.

Specialiștii iberici vin acum cu o nouă propunere. Este vorba despre un camper bazat pe Jogger. Unul dintre atuurile lui Jogger Camperiz este acela că au fost păstrate toate cele 5 locuri și spațiul destinat bagajelor în configurația de călătorie de zi cu zi. De asemenea, modelul oferă cel mai mare număr de opțiuni și de accesorii pentru un vehicul din acest segment.

Jogger Camperiz costă de la 23.295 de euro

Noul Jogger Camperiz este echipat cu minifrigider de 15 litri, chiuvetă, aragaz portabil cu butelie de gaz și un rezervor de 12 litri. În partea din spate există un modul de pat pliant, care oferă saltea detașabilă și un spațiu de depozitare de 60 litri. Patul se asamblează și se pliază ușor și rapid și dispune de iluminare LED. Acesta ocupă tot spațiul ocupat de banchetă și de portbagaj.

Mașina este prevăzută și cu o baterie auxiliară. Aceasta face ca alimentele depozitate în frigider să fie păstrate în cele mai bune condiții. În plus, clienții vor beneficia și de un sistem de încălzire auxiliar, astfel încât să poată petrece în aer liber nopțile mai răcoroase.

Configurația de bază a lui Jogger Camperiz vine cu motor 1.0 ECO-G dual-combustibil pe benzină/GPL. Acesta oferă 100 CP și 170 Nm de cuplu și este conectat la o transmisie automată cu șase trepte. Nivelul de echipare este Essential. Acesta include, între altele, sistem de infotainment cu ecran tactil de 8 inch și bare de acoperiș.

Prețul de pornire pentru Dacia Jogger Camperiz în Spania este de 23.295 de euro. Clienții pot comanda și „opționale” care ridică prețul cu aproximativ 5.000 de euro, până la 28.728 de euro. Printre acestea amintim un încălzitor Wabasto, un invertor de 150 W și 230 V, un cort de exterior, un portbagaj pentru acoperiș și suport pentru schiuri sau plăcile de surf.

Sursa: Omnifurgone

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Camperiz


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide