Porsche prezintă cel mai puternic Cayenne din istorie. Cayenne Turbo E-Hybrid dezvoltă 739 CP – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 29 aug. 2023 Știri auto

Noul Cayenne Turbo E-Hybrid este cel mai puternic SUV din istoria Porsche. Noul model dezvoltă 739 CP și 950 Nm cuplu.

Porsche a adus o actualizare substanțială pentru actuala generație a SUV-ului Cayenne, iar acum prezintă o versiune care va încânta fanii SUV-urilor rapide. Versiunea Turbo a dispărut din gamă, în locul ei fiind adusă noua variantă Turbo E-Hybrid, care primește o baterie mai mare și substanțial mai multă putere.

Față de predecesorul său, vechiul Turbo S E-Hybrid, care producea 679 CP, noul model are la dispoziție 739 CP și 950 Nm. Acest lucru a fost posibil grație reviziilor aduse motorului V8 de 4,0 litri, care produce de unul singur 599 CP, dar și datorită motorului electric de 176 CP, care este alimentat de o baterie cu o capacitate de 25,9 kWh.

Întregul pachet face din noul Cayenne Turbo E-Hybrid cea mai puternică variantă a SUV-ului german de până acum. Noul Cayenne Turbo E-Hybrid poate sprinta de la 0 la 100 km/h în 3,7 secunde și atinge o viteză maximă de 295 km/h.

Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid poate parcurge până la 82 de kilometri în regim pur electric

Pentru a menține această putere sub control, Cayenne Turbo E-Hybrid vine în standard cu o nouă suspensie pneumatică cu două camere și două supape. Tehnologia permite vehiculului să-și ajusteze setările de compresie și revenire separat, ceea ce înseamnă mai mult control asupra ținutei de drum. În combinație cu sistemul Porsche Torque Vectoring Plus standard și cu direcția opțională pe puntea spate, Cayenne ar trebui să fie foarte manevrabil, mai ales că vorbim despre un SUV de mari dimensiuni.

Pentru a distinge noul model de restul gamei, Porsche a echipat Cayenne Turbo E-Hybrid cu o nouă bară frontală, care include prize mari de aer și elemente aerodinamice finisate în negru lucios. Pe de altă parte, pasajele roților și fascia inferioară spate sunt păstrate în culoarea caroseriei, pentru a-i conferi un aspect de înaltă performanță. În cele din urmă, evacuările duble sunt realizate din aluminiu lustruit, iar etrierele de frână sunt vopsite în roșu.

Noul Cayenne Turbo E-Hybrid este al doilea dintre cele trei modele hibride pe care Porsche le va introduce în 2023. Poate fi comandat acum pe aproape toate piețele de vânzare Porsche și începe de la 176.324 de euro în Germania. Versiunea Coupé începe de la 179.775 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide