Posesorii de mașini hibrid și electrice vor avea noi obligații începând din anul 2023

Autor: Adrian Somai 07 nov. 2022 Știri auto

Autoritățile române au oferit de-a lungul timpului mai multe avantaje șoferilor care își achiziționau mașini electrice sau hibride, încercând astfel să îi facă pe aceștia să ia mai ușor decizia de a renunța la automobilele echipate cu motorizări clasice. Legea urmează însă să se schimbe, iar șoferii acestor automobile vor fi cei mai afectați!

Tot mai mulți români și-au îndreptat atenția către mașinile “verzi” în ultimii ani. Spre exemplu, în 2021, românii au cumpărat mai multe mașini electrice decât diesel, în premieră pentru țara noastră.

Lăsând la o parte bonusurile financiare pe care le aveau la achiziționarea unui automobil electric sau hibrid și economia pe care o făceau în ceea ce privește carburantul, șoferilor le-au mai fost promise și diverse scutiri de taxe și de impozite. Odată cu schimbarea legii, proprietarii de mașini electrice și hibride vor începe să piardă din avantaje.

Pentru început, cei mai afectați vor fi șoferii care aveau locuri de parcare gratis datorită simplului fapt că erau proprietarii unor mașini hibrid. Începând de anul viitor, indiferent de mașina pe care o conduc, și acești șoferi vor fi obligați să își plătească locul de parcare și să se conformeze regulilor.

Costuri tot mai mari pentru mașinile electrice

În aceste condiții, nu este de mirare că discuții pe această temă au apărut acum și în rândul proprietarilor de mașini electrice. Aceștia se tem că își vor pierde dreptul de a parca gratuit cât de curând posibil.

Șoferii mașinilor electrice au însă probleme din ce în ce mai mari în această perioadă, fiind presați de criza energetică cauzată de războiul început de Rusia în Ucraina. Spre exemplu, dacă luăm în calcul un șofer care conduce aproximativ 1.000 de kilometri pe parcursul unei luni, acesta va avea nevoie de un consum de curent de circa 200 kW. În plus, nu sunt deloc puțini cei care avertizează că ne aflăm abia la începutul acestei crize, prețurile urmând să mai crească în lunile următoare!

Sursa: Evenimentul Zilei 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide