Poți transforma un VW Beetle clasic într-o mașină electrică cu doar 2.000 de euro

Autor: Adrian Somai 30 iul. 2023 Știri auto

Celebrul Volkswagen Beetle din anii 1960 și 1970 era propulsat de un motor cu patru cilindri, care producea aproximativ 40 de cai putere atunci când era nou. Despre emisiile acelui model nici nu are rost să vorbim, fiind de la sine înțeles că nu era un model prea prietenos cu mediul înconjurător. Un motiv numai bun pentru mai multe companii să ofere conversii EV pentru iconicul model german cu două uși!

Unele dintre aceste companii cer însă o sumă deloc mică pentru o astfel de conversie, EV West, spre exemplu, solicitând aproape 20.000 de euro pentru acest lucru. Chiar și cei de la Volkswagen oferă o astfel de conversie, care include bateria și grupul motopropulsor de la modelele e-up. Așa cum îți poți imagina însă, și această procedură se dovedește a fi la fel de scumpă.

Nu sunt motive de îngrijorare, însă! Oricând avem nevoie de ceva, trebuie să știm că există Alibaba, acel marketplace din China unde poți găsi absolut orice îți trece prin cap, inclusiv conversii EV pentru clasicul VW Beetle.

Prețurile pot ajunge până la 5.000 de euro

Unul dintre cele mai ieftine kituri de conversie chinezești costă doar 2.000 de euro și include un motor electric de 15 kilowați (20 de cai putere), un controler, un încărcător, o pedală de accelerație și un instrumentar de bord suplimentar care poate afișa viteza și starea de încărcare. Potrivit InsideEVs, motorul se înșurubează direct pe puntea spate a unui Beetle clasic. Sigur, 20 de cai putere nu înseamnă prea mult, însă kitul oferit de chinezi merită toată atenția!

Important de precizat, acest kit chinezesc nu vine cu nicio baterie! În plus, sistemul necesită un pachet de 96 de volți, care nu este chiar foarte comun. Dar, spunem din nou, nu ar trebui să fie imposibil de găsit.

Există și alte variante disponibile pe Alibaba care ajung până la aproximativ 5.000 de euro și aduc mai multă putere. Totuși, la fel ca versiunea de 2.000 de euro, toate par a fi produse universale care pot fi folosite și pe cărucioare de golf, scutere și alte vehicule cu viteză redusă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alibaba, Volkswagen


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide