Prea scump pentru o daună totală? BCR vinde un SUV Suzuki

Autor: Adrian Somai 12 oct. 2022 Știri auto

Achiziționarea unui autoturism la mâna a doua implică niște riscuri, niciodată nu poți să știi sigur prin ce a trecut de fapt acea mașină până să ajungă de vânzare. Decizia de a cumpăra o mașină second-hand poate fi însă și mai dificilă atunci când ți se spune verde în față că mașina este daună totală. Ba chiar o și vezi în fotografii cât de avariată este!

BCR vinde un Suzuki SX4 declarat daună totală de asigurator, iar prețul nici măcar nu este unul chiar atât de mic. În primul rând, ar trebui să știi ce înseamnă de fapt declararea unei mașini ca fiind daună totală. De regulă, dauna totală se numește atunci când costul de reparație al unei mașini avariate puternic în urma unui accident depășește 75% din suma asigurată.

Deși se poate observa foarte ușor și din fotografiile postate, BCR menționează în anunțul de vânzare că mașina a fost avariată sever în zona frontală în partea dreaptă. Astfel, există următoarele probleme: protecție prag dreapta desprinsă, air-bag sărit pasager, șofer și în dreapta spate, grila radiator spartă, capota motor înfundată sever, bara frontală ruptă, far dreapta lipsă, proiector dreapta lipsă, parbriz spart, hayon portbagaj care nu se deschise, portiera dreapta față înfundată, aripa dreapta față înfundată, baterie demontată și, în cele din urmă, motor nefuncțional.

Cât ai plăti pentru o astfel de mașină

Intră în GALERIA FOTO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SUV-ul SX4 pus la vânzare de către cei de la BCR este din anul 2019 și are pe bord numai 21.774 de kilometri rulați. Este echipat cu o unitate de motorizare pe benzină cu capacitate de 1.4 litri, capabilă să dezvolte 140 de cai putere. Suzuki SX4 beneficiază de aportul unui sistem de tracțiune integrală, iar transmisia este asigurată prin intermediul unei cutii manuale. Printre dotări se mai numără următoarele: sistem de închidere centralizată, climă duala, tapițerie velur, jante din aliaj de 17 inci, geamuri electrice față/spate, volan îmbrăcat în piele, comenzi volan, sistem Start/Stop, sistem de navigație și scaune față încălzite.

Prețul cerut de cei de la BCR pentru acest Suzuki SX4 este de 8.879 de euro, cu toate taxele incluse. Cum ți se pare acest preț pentru un SUV declarat daună totală, ai putea cataloga o astfel de achiziție ca fiind o investiție?

Sursa: BCR Leasing 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BCR Leasing


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide