Premieră în România. Autostrada Ploiești-Brașov este prima care are un site

Autor: David Andrei 26 mart. 2021 Știri auto

Se înregistrează o premieră în România. Autostrada Ploiești-Brașov este prima care are un site. Pe pagina web, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va publica informații despre Autostrada A3.

GALERIE FOTO

Site-ul autostrăzii poate fi accesat de toți cei care sunt interesați de stadiul lucrărilor la Autostrada Ploiești-Brașov. Sunt menționate la secțiunea “Despre Proiect – Stadiul la zi” informații cu privire la calendarul lucrărilor. Tot acolo sunt indicate și etapele importante de până în acest moment.

Subsecțiunea “Soluții pe termen scurt” a site-ului arată măsurile pe care Compania Națională pentru Administrare a Infrastructurii Rutiere le ia pentru fluidizarea traficului pe Drumul Național 1. Acestea sunt soluții temporare, care să elimine blocajele rutiere care apar constant pe Valea Prahovei, până când Autostrada Ploiești-Brașov va fi deschisă circulației. Se ia în calcul desființarea trecerilor de pietoni și construirea unor pasaje care să preia rolul actualelor pasarele. Au apărut deja pe DN1 mai multe sensuri giratorii pentru a reduce riscul de accidente.

Secțiunea Media de pe site-ul autostrăzii oferă cele mai recente informații, dar și fotografii, filmări cu ajutorul dronelor pe traseul pe care se efectuează lucrări și interviuri cu proiectanții și cu autoritățile locale.

Autostrada Ploiești-Brașov – în ce stadiu a ajuns?

Pregătirea tehnică pentru Autostrada Ploiești-Brașov a demarat pe 11 martie. A fost momentul acordării Ordinului de Începere pentru completarea/revizuirea Studiului de Fezabilitate și pentru elaborarea Proiectului Tehnic.

„Am cerut managementului CNAIR să accelereze toate procedurile, astfel încât să nu mai înregistram nici măcar o zi întârziere în derularea contractelor gestionate de Companie. Dacă timp de 30 de ani, au fost stabilite termene ce nu au fost respectate, astăzi suntem în situaţia în care nu ne mai permitem să pierdem niciun moment”, a explicat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

“Am cerut antreprenorului o mobilizare exemplară şi să dea dovadă de mult profesionalism. O să fie un proiect transparent unde toată lumea o să ştie, la zi, stadiul implementării”, a adăugat ministrul.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: http://ploiesti-brasov.ro/



Comentarii
Inchide