Premieră în România. Benzinăria în care motorina se vinde la cel mai mic preţ din ţară. VIDEO

Autor: Marius Vișan 01 feb. 2016 Știri auto

 

 

Pentru prima dată în ultimii şase ani, în România, preţul motorinei a coborât sub preţul de patru lei pe un litru, informează Digi24.ro. Singura benzinărie din ţară care a decis să vând motorină sub preţul pieţei se află Odorheiul Secuiesc, ieftinirea atrăgând cu sine şi un număr mare de şoferi dornici să facă economii. Unii nu s-au mulţumit să-şi umple doar rezervoarele, şi au venit cu bidoane pentru a profita cât mai mult de reducere. În restul ţării însă preţurile de la benzinătii rămân ridicate.

Potrivit statisticilor, în România, preţul benzinei fără taxe este printre cele mai mari din Europa, deşi ţara noastră este printre puţinele ţări care produce şi rafinează ţiţei. Doar Spania şi Bulgaria au preţuri fără taxe mai mari decât România, iar Cehia şi Polonia beneficiază de benzină fără taxe ce mai ieftină.



Potrivit celor de la Digi24, lista preţurilor la benzină, fără taxe, în Europa, este următoarea:

  1. Bulgaria – 0,50 euro pe litru;
  2. Spania: 0,44 euro pe litru;
  3. România – 0,43 euro pe litru;
  4. Ungaria – 0,40 euro pe litru;
  5. Franta: 0,40 euro pe litru;
  6. Germania – 0,39 euro pe litru;
  7. Austria – 0,38 euro pe litru;
  8. Belgia – 0,37 euro pe litru;
  9. Cehia – 0,37 euro pe litru;
  10. Polonia – 0,35 euro pe litru.


 

 

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide