Premierul României: Adolescenții care consumă droguri, să nu mai obțină permis auto la 18 ani

Autor: Radu Țuțulan 12 sept. 2023 Știri auto

În lupta contra drogurilor, Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat că se analizează posibilitatea ca adolescenții care au fost depistați pozitiv la consumul de stupefiante să nu mai obțină permis auto la 18 ani.

La deschiderea anului școlar, Marcel Ciolacu a anunțat că se va începe o luptă contra drogurilor.

Iar una dintre măsurile menite să descurajeze consumul de stupefiante este interzicerea dreptului de a conduce.

Adolescenții care consumă droguri, să nu mai obțină permis auto la 18 ani

Se vor lua măsuri drastice. Vor fi și modificări, cum sunt cele cu permisele de conducere, o perioadă în care nu mai ai voie dacă vei fi găsit. […] Și la tinerii între 16 și 18 ani, dacă sunt depistați la anumite testări pozitiv în ceea ce privește drogurile, să nu aibă voie să își ia permisul de la 18 ani. Poate se gândesc de două ori mai bine atunci când vor să experimenteze acest lucru”, a declarat Premierul României, citat de Digi24.ro.

Momentan, nu există niciun proiect legislativ în acest sens. Totul este la nivel de analiză, cu specialiști din mai multe ministere. Aceștia analizează o serie de măsuri de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor.

Test anti-drog obligatoriu

Tot mai multe măsuri de combatere a consumului de droguri sunt anunțate după tragedia de la 2 Mai.

Printre acestea, se numără propunerea făcută de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu. Acesta a cerut teste anti-drog obligatorii pentru toți cei care vor carnet auto.

Voi propune Guvernului să luăm mai multe măsuri. Este vorba despre instituirea obligativității testului antidrog. Dacă vrei carnet, test antidrog. De asemenea, voi propune instituirea confiscării autovehiculelor când se conduce sau când sunt găsite droguri”, a declarat în luna august Cătălin Predoiu.

Problema principală este că nu există, deocamdată, un cadru legal pentru ca adolescenții să fie testați anti-drog. Și nici alte categorii de angajați din sistemul public sau privat.

Singura categorie de persoane care poate fi testată, pentru a vedea dacă au consumat droguri, sunt șoferii.

Astfel, în acest moment măsura interzicerii obținerii permisului auto de către tinerii care au consumat droguri în adolescență va fi greu de pus în practică. Fiindcă tinerii ar trebui de bună-voie să se testeze anti-drog la un centru acreditat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide