Premium japonez: Noul Lexus RX țintește către rivalii germani – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 08 mai 2024 Știri auto

Cea de-a cincea generație a SUV-ului Lexus RX este disponibilă și în România, iar noi am avut ocazia de a testa versiune 450h+.

Cea de-a cincea generație a SUV-ului Lexus RX a fost prezentată în 2022, iar în România este disponibilă cu trei motorizări hibride și țintește concurența germană, oferind cele mai noi tehnologii de care brandul japonez dispune.

Noul SUV are aceeași lungime ca predecesorul său, de 4.890 mm lungime. Cu toate acestea, este cu 25 mm mai lat și cu 10 mm mai scund, în timp ce ampatamentul mașinii este acum cu 60 mm mai lung decât înainte, grație trecerii la noua platformă GA-K.

În partea frontală, Lexus RX are o nouă grilă și o capotă mai lungă, în timp ce farurile LED au fost reproiectate, dar păstrează semnătura luminoasă în formă de L. Din lateral, noua generație ne aduce aminte de vechiul RX, iar elementul negru de pe montatul C dă impresia să plafonul plutește.

În partea din spate, noul Lexus RX adoptă o trăsătură populară SUV-urilor premium moderne, având o bară LED ce se întinde pe toată lățimea. În cazul nostru, fiind vorba despre motorizarea intermediară 450h+, mașina are un aspect mai elegant. Pentru versiunea de top 500h, Lexus oferă un pachet exterior mai agresiv.

Cât costă în România noul Lexus RX?

Lexus a reproiectat cabina lui RX în jurul noii sale filosofii de design, cu linii fluide și comenzi fizice, chiar dacă au fost integrate și ecrane de mari dimensiuni. Un ecran tactil central de 14 inch este standard pentru toată gama și are butoane fizice integrate pentru comenzi comune, cum ar fi reglarea temperaturii climatizării sau a volumului. Bineînțeles, sistemul multimedia al mașinii oferă conectivitate cu Apple CarPlay și Android Auto. Pentru că este un SUV, trebuie să luăm în calcul și factorul practicalitate. RX are un portbagaj de 461 de litri și, chiar dacă nu este cel mai mare din segment, deschiderea este largă iar marginea de încărcare este inexistentă.

În Europa gama de motorizări constă în trei propulsoare hibride, cu tehnologie convențională și plug-in. Motorizarea de bază este reprezentată de RX 350h, care are un motor pe benzină de 2,5 litri cu patru cilindri și un motor electric. Puterea totală este de 246 CP și 316 Nm. RX 500h este cel mai puternic dintre cele trei și este echipat cu un motor turbo de 2,4 litri cu patru cilindri, cuplat la o cutie de viteze automată cu șase trepte. Motorul termic este suplimentat de un motor electric de 107 CP, montat pe puntea spate. Puterea totală combinată este de 366 CP și 550 Nm, iar sprintul de la 0 la 100 km/h este gata în 5,9 secunde.

Noi am testat versiune de mijloc, plug-in hybrid-ul de 309 CP. Lexus RX 450h+ folosește același motor de 2,5 litri cu patru cilindri precum la modelul 350h, dar are un motor electric suplimentar care antrenează puntea spate și o baterie de 18,1 kWh. Bateria poate asigura mașinii o autonomie pur electrică de până la 69 de kilometri cu o singură încărcare.

În România, prețurile pentru Lexus RX pornesc de la 83.109 euro cu TVA inclus. Prețurile pentru un Lexus RX 450h+ pornesc în țara noastră de la 92.138 de euro cu TVA inclus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide