Presa maghiară anunță că va exista un tren de mare viteză între Budapesta și Cluj. Se va circula cu viteze între 250-300 km/h

Autor: ProMotor 04 feb. 2020 Știri auto
Presa maghiară anunță că va exista un tren de mare viteză între Budapesta și Cluj. Se va circula cu viteze între 250-300 km/h

Presa maghiară are vești bune pentru cei care vor să călătorească pe ruta Cluj – Budapesta.

Daily News Ungaria informează că va exista un tren de mare viteză între Budapesta și Cluj-Napoca. Linia ar urma să aibă undeva între 250-300 km lungime, iar pe aceasta vor circula trenuri de mare viteză ce vor putea ajunge până la o viteză de 250 km / h și chiar 300-350 km / h.

Deoarece linia ar urma să treacă prin zone cu râuri, dealuri și zone cu caracteristici naturale problematice, mai multe tuneluri și poduri ar urma să fie instalate pentru a ajuta trenurile să circule perfect.

Planurile maghiarilor mai vizează și o cale ferată de mare viteză care să lege Budapesta de Varșovia. Linia va avea o lungime de 700-900 km ce va acționa ca o arteră vitală care leagă țările Grupului Visegrad, care include Ungaria, Slovacia, Republica Cehă și Polonia.

Conform planurilor, linia de cale ferată va traversa Dunărea și Odera și vor fi construite numeroase poduri, tuneluri și alte structuri de infrastructură. Noul traseu va conecta cel puțin patru sisteme feroviare din mai multe țări.

Presa din Ungaria nu oferă detalii exacte despre când se materializa acest plan.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Daily News Ungaria



Comentarii
Inchide