Preşedintele Ferrari, în locul lui Berlusconi

Autor: Gabriel Grosoiu 23 dec. 2011 Știri auto
Preşedintele Ferrari, în locul lui Berlusconi

În mod normal, când rosteşti Ferrari, te gândeşti la modele precum 458 Spider, 599 GTO sau California, precum şi la Formula 1, deci implicit la Michael Schumacher. De data aceasta, însă, avem de-a face cu o informaţie care îl vizează pe carismaticul Luca di Montezemolo, preşedintele companiei responsabile pentru cele mai cunoscute supercaruri din lume.

Se pare că ambiţiile italianului depăşesc lumea automobilismului, ajungând până la dorinţa de a ocupa funcţia pe prim-ministru, deţinută până de curând de celebrul Silvio Berluconi. Montezemolo are de partea lui un capital de imagine foarte însemnat, dar şi o formaţiune politică de persepctivă, Italia Futura.

Ce îl recomandă pe Luca di Montezemolo ca premier? Se pare că preşedintele Caluţului Cabrat a avut doar activitaţi manageriale la nivel înalt până acum, fiind implicat în organizarea unor evenimente precum Cupa Mondială. Nici capitolul afacerilor personale nu este unul străin pentru Luca, el deţinând o companie feroviară şi o echipă de ambarcaţiuni de mare viteză, ce evoluează în Cupa Americii.

Luca di Montezemolo şi-a început cariera la Ferrari în urmă cu foarte mult timp, aflându-se chiar sub îndrumarea legendarului Enzo Ferrari. Anul 2009, însă, marchează orientarea italianului către zona politicii, odată cu înfiinţarea platformei de centru stânga Italia Futura, ce urmăreşte acum transformarea în partid. Astfel, alegerile parlamentare din 2013, ar putea să-l propulseze pe preşedintele Ferrari în postura privilegiată de prim-ministru.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide