Preț incredibil pentru o Lada Niva. Un exemplar din 1980 se vinde cu peste 250.000 de euro în Rusia – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 25 mai 2023 Știri auto

O Lada Niva din 1980 se vinde în Rusia cu un preț exorbitant. Care este motivul pentru care proprietarul cere peste 250.000 de euro?

Lada Niva este, probabil, una dintre cele mai emblematice mașini produse vreodată în Rusia, fiind cunoscută în toată lumea, nu doar în Rusia sau în spațiul european. SUV-ul a fost lansat în 1977 și este produs până în ziua de azi cu schimbări minime, am putea spune umoristic că este un Mercedes Clasa G al Rusiei din această privință, având o carieră impresionant de lungă.

Chiar dacă este un model cunoscut, în acest caz un clasic, prețul cerut pentru un exemplar din anul 1980 rămâne unul astronomic, mai ales că poți cumpăra un exemplar nou-nouț în 2023. Este vorba despre o Lada Niva produsă în 1980, cu un rulaj foarte mic, de doar 220 de kilometri, care este listată la vânzare pentru suma de 268.358 de euro (la cursul valutar de la momentul redactării acestui material) pe site-ul auto.ru. Este o sumă uriașă, care ajunge în teritoriul supercar-urilor italiene.

Lada Niva listată la vânzare pentru un sfert de milion de euro

Ce-i drept, doar prețul exagerat poate fi comparat cu cel al unui supercar italian, deoarece performanțele sunt modeste. Sub capotă se află motorul original de 1,6 litri, cu patru cilindri, pe benzină, care produce 75 CP. Este o putere ceva mai mică decât cea dezvoltată de motorul de 1,7 litri al modelului actual, care produce 82 CP. Puterea este transmisă către toate cele patru roți printr-o cutie de viteze manuală cu 4 trepte și un sistem de tracțiune integrală cu trei diferențiale blocabile.

În ciuda vechimii sale, exteriorul acestei Lada Niva rămâne în stare excelentă, cu vopseaua roșie originală, barele de protecție cromate și roțile de oțel care încă arată impecabil. Suporturile, inclusiv suspensia, motorul, diferențialul și evacuarea, par neatinse și seamănă cu cele ale unui clasic complet restaurat din cauza lipsei de utilizare. La interior, scaunele și planșa de bord sunt încă protejate de aceleași huse din plastic care au fost montat în timpul livrării vehiculului, păstrându în continuare starea impecabilă a cabinei.

Este foarte puțin probabil ca cineva să plătească peste 250.000 de euro pentru această mașină. În schimb, ar putea fi un exponat foarte bun pentru un muzeu, dată fiind starea imaculată în care se află mașina.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: auto.ro


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide