La ce preț ajunge Kia Stonic prin Programul Rabla? Este cel mai ieftin model din segmentul său

Autor: Elena Luchian 29 iun. 2021 Știri auto

Kia Stonic este cel mai mic dintre modelele cu gardă la sol înaltă din portofoliul constructorului asiatic și cel mai accesibil dintre ele. Dar la ce preț ajunge în 2021 prin Programul Rabla?

GALERIE FOTO

Prețul de listă al lui Stonic este de 14.974 euro. Este o sumă trecută în dreptul versiunii cu motorizarea 1.2 MPi cu 84 de cai putere și 118 Nm. Motorul livrează resursele către puntea față prin intermediul unei transmisii automate cu cinci trepte. Stonic astfel motorizat accelerează de la 0 la 100 km/h în 13,5 secunde și atinge o viteză maximă de 165 km/h.

Mașina vine cu echiparea de bază, Urban. Aceasta aduce geamuri electrice în față și un sistem de aer condiționat cu reglaj manunal. Viitorul posesor de Kia Stonic va beneficia și de prezența unui ecran tactil de 8 inci, prin intermediul căreia poate controla diverse funcții ale mașinii.

Se regăsesc la bord un port USB, o priză în consola centrală și conexiune Bluetooth.

Modelul este echipat cu discuri de frână pe față și pe spate și jante din oțel de 15 inci.

La polul opus în gama Kia se află Stonic 1.0 T-GDi Hybrid Electric cu transmisie automată DCT și echipare de top GT Line. Aceasta pornește de la 22.097 euro. Dar cu reducerea oferită de Kia și subvenția de la stat, ajunge la 18.454 euro.

Stonic devine cel mai ieftin SUV prin Programul Rabla și cu promoția Kia

Din prețul de listă, cei care au un tichet Rabla scad automat 1.531 de euro. Kia oferă și o promoție de 1.500 de euro. Astfel, Stonic ajunge la 11.943 de euro.

Modelul măsoară 4.140 de milimetri în lungime, 1.760 de milimetri în lățime și 1.520 de milimetri în înălțime. Sunt dimensiuni comparabile cu cele ale noii Dacia Sandero Stepway, care este însă un pic mai scurtă, dar mai lată și mai înaltă. Modelul românesc are un preț de pornire de 12.350 de euro. Prin Programul Rabla, Sandero Stepway devine mai ieftină decât Stonic de la Kia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide