Prețul astronomic plătit pentru un loc de parcare la Hong Kong. Bucureștenii vor să parcheze gratuit

Autor: George Cristea 04 iun. 2021 Știri auto

Bucureștenii se plâng constant de lipsa locurilor de parcare, dar refuză să plătească sume modice atunci când acestea există în zona lor. Într-o altă zonă a globului, locuitorii metropolelor aglomerate sunt dispuși să ofere sume imense pentru a avea un loc de parcare asigurat. Prețul astronomic plătit pentru un loc de parcare la Hong Kong te va scoate din sărite.

Intră în Galeria FOTO

Un loc de parcare dintr-un complex rezidențial din Hong Kong a fost vândut cu suma record de 10 milioane de dolari HK. Chiar și convertită în euro, suma este una astronomică – peste un milion de euro! Locul de parcare are suprafața de 12,5 metri pătrați și este situat într-un complex de locuințe din Peak, cel mai exclusivist cartier al orașului.

Informația scoate în evidență contrastele majore între locuitorii bogați și cei care își câștigă salariul muncind. În timp ce rezidenţii bogaţi plătesc milioane de dolari HK pentru un loc de parcare, milioane de localnici abia reuşesc să plătească chiria pentru apartamentele minuscule în care locuiesc, notează AFP, citată de Agerpres.

Prețul plătit pentru un loc de parcare la Hong Kong arată contrastele din societate

Potrivit unui raport publicat în 2019 de banca elveţiană UBS, 22 de ani de venituri obţinute de un „muncitor calificat” sunt necesare pentru ca acesta să poată să îşi cumpere un apartament de 60 de metri pătraţi. În urmă cu 10 ani, acelaşi muncitor calificat ar fi avut nevoie 12 ani pentru a-și cumpăra apartament. În acelaşi interval menţionat, salariile nu au mai crescut aproape deloc din anul 2008.

Câteva mii de kilometri mai la vest, românii se plâng de lipsa locurilor de parcare, dar nu ar fi dispuși să plătească nici măcar 50 de bani pe oră pentru un loc într-o parcare amenajată. Vestea scumpirii chiriilor pentru locurile de parcare  din Capitală i-a devastat pe bucureșteni, care vor trebui să plătească din 2022 chiar și de zece ori tariful de până acum. Cele mai scumpe sunt cele din zona 0 a orașului, unde taxa anuală a crescut la 600 de lei – în jur de 120 de euro. Suntem siguri cp locuitorii din Hong Kong ar ucide pentru un loc de parcare la tarife de București.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide