Prețuri Toyota RAV4 în România. Este cel mai bine vândut SUV din lume

Autor: Adrian Somai 14 nov. 2022 Știri auto

Toyota Corolla a dominat de-a lungul anilor topul celor mai bine vândute modele la nivel global, însă în 2021 a venit rândul unui alt model din gama constructorului nipon să impresioneze. Este vorba despre Toyota RAV4, un model extrem de popular în rândul șoferilor din toate colțurile lumii, care a ocupat prima poziție în topul celor mai bine vândute mașini din lume.

Potrivit datelor publicate, Toyota a vândut în 2021 nu mai puțin de 1.132.000 de unități ale modelului RAV4, ceea ce l-a făcut la sfârșitul anului cel mai bine vândut model la nivel global. Pe locul secund în acest top s-a aflat Corolla, model vândut în puțin peste 1.104.000 de unități. Ultima treaptă a podiumului a fost completată de Honda CR-V, model vândut în puțin peste 900.000 de unități.

Cifrele de vânzări înregistrate de RAV4 nu trebuie să surprindă pe nimeni, segmentul SUV-urilor compacte câștigând un mare plus de popularitate în ultimii ani. RAV4 s-a dovedit de-a lungul timpului un SUV extrem de capabil, la volanul căruia poți merge oriunde în siguranță și cu stil. Nu sunt deloc puțini cei care susțin că RAV4 este poate cel mai versatil model de pe piață, având utilitatea unui SUV, dar manevrabilitatea unui sedan.

La nivel exterior, RAV4 a impresionat încă de la prima apariție, având o prezență impozantă pe șosea, care atrage rapid privire tuturor. Mai departe, RAV4 se dovedește a fi sofisticat și la nivelul habitaclului, având un interior modern, bine organizat și plin de tehnologie de ultimă generație. Evident, spațiul este unul generos!

Cât costă SUV-ul Toyota RAV4 în România

Echipat cu o unitate de motorizare pe benzină de 2.0 litri, Toyota RAV4 pornește în România de la un preț de 38.595 de euro. Motorul asigură o putere de 175 de cai și un cuplu maxim de 208 Nm. Viteza maximă în acest caz este de 190 km/h, în timp ce sprintul de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat în 11 secunde. Consumul mixt promis de producător este de 7.1 – 7.2 litri, conform standardelor WLTP.

Vorbim în acest caz despre nivelul de echipare de bază, Dynamic, care vine la pachet cu display multimedia de 10.5 inci, sistem de navigație cu actualizare bazată pe cloud, sistem multimedia cu șase difuzoare, ecran multi-info cu diagonală de 12.3 inci, scaune încălzite pentru șofer și pasagerul din față, Toyota Smart Connect, sistem de aer condiționat automat cu două zone și servodirecție electronică.

Care este cel mai scump Toyota RAV4 de pe piață

Cei care își doresc o variantă premium, își pot îndrepta atenția către versiunea plug-in hybrid RAV4 Luxury Premium HYB. Această versiune este echipată cu un sistem hibrid de 2.5 litri și pornește de la 50.555 de euro. Puterea livrată în acest caz este de 222 de cai, în timp ce cuplul maxim ajunge la 221 Nm. Viteza maximă pe care o poate atinge SUV-ul este de 180 km/h, în timp ce accelerația de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat în 8.1 secunde. Nu în ultimul rând, consumul mixt în regim WLTP este de numai 5.7 – 5.9 litri pentru parcurgerea unei distanțe de 100 de kilometri.

În cazul acestei versiuni, vei primi încă din standard o serie completă de echipamente, pe listă fiind incluse următoarele: selector pentru modul de condus, spoiler spate, țevi de eșapament duble, jante din aliaj cu dimensiuni de 19 inci, airbag-uri cu sistem de protecție suplimentar, sistem de aer condiționat automat cu două zone, consolă centrală Piano Black, sistem multimedia cu nouă difuzoare, sistem de sunet JBL premium, ecran multimediat de 10.5 inci, Toyota Smart Connect +, volan din piele mixtă, oglindă retrovizoare digitală, scaune spate încălzite, etc.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: NetCarShow


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide