Prețuri VW Taigo în România. Cât costă versiunile cu transmisie manuală și automată?

Autor: Mihai Morcovescu 02 dec. 2021 Știri auto

Lansat în Europa în urmă cu aproximativ cinci luni, noul Volkswagen Taigo poate fi comandat și în România. SUV-ul coupe german, care este versiunea europeană a lui Nivus ce este comercializat pe piața sud-americană, este poziționat în gamă între T-Cross și T-Roc.

Construit pe aceeași platformă tehnică MQB A0 ca și modelul T-Cross, noul Taigo are dimensiuni specifice unui model subcompact. El măsoară 4.270 mm în lungime, 1.757 mm în lățime și 1.490 mm în înălțime. Ampatamentul are 2.566 mm, în timp ce volumul portbagajului este de 438 de litri.

Din punct de vedere estetic, Volkswagen Taigo este identic cu Nivus atât la exterior, cât și la interior. Lista cu sistemele de siguranță și de asistare este mai bogată în cazul modelului european comparativ cu cel vândut peste Ocean, iar Taigo poate fi configurat și în versiunea sport R-Line.

Clienții lui Taigo vor beneficia de un instrumentar de bord complet digital, noul sistem multimedia MIB3, care a primit standard un ecran tactil central de 6,5 inch. Opțional este disponibil un display de 9,2 inch.

Gama de motorizări a noului Volkswagen Taigo include doar unități pe benzină. Astfel, sunt oferite un motor turbo de 1,0 litru, disponibil în variantele de putere de 95 și 110 CP, precum și un motor de 1,5 litri care produce 150 CP. Acestea pot fi asociate unei transmisii manuale cu 5 sau cu 6 trepte sau unei cutii DSG cu 7 trepte. Noul Volkswagen Taigo este disponibil exclusiv cu tracțiune față.

Volkswagen Taigo, de la 19.011 euro

Noul Volkswagen Taigo (10)

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Cea mai ieftină versiune a noului Volkswagen Taigo costă 19.011 euro cu TVA, preț valabil pentru echiparea Life echipată cu motorul turbo 1.0 TSI, care dezvoltă 95 CP și 175 Nm de cuplu. Varianta entry-level vine în standard cu jante de 16 inch, faruri și stopuri LED, tapițerie din material textil, volan și schimbător de viteze îmbrăcate în piele, ceasuri de bord digitale și aer condiționat manual.

Un Taigo în echiparea Style costă 22.248 euro cu TVA, iar cel mai scump este modelul R-Line, pentru care ar trebui să plătești 22.574 euro cu TVA.

Sursa: Volkswagen România

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide