Prezentare video cu limuzina Aurus Senat. Mașina cu care Federația Rusă vrea să impresioneze Occidentul

Autor: Marius Vișan 05 nov. 2019 Știri auto
Prezentare video cu limuzina Aurus Senat. Mașina cu care Federația Rusă vrea să impresioneze Occidentul

Lansarea unei noi mașini de lux este o mișcare îndrăzneață și riscantă chiar și pentru un producător auto consacrat, cu atât mai mult pentru o companie care nu are experiență anterioară în construirea unor astfel de vehicule.

Totuși, Federația Rusă a insistat să aibă propriul său producător de mașini de lux și așa a luat naștere Aurus Motors. Inițial, producția modelului Senat va fi rezervată funcționarilor guvernamentali, dar ulterior orice cetățean rus va putea cumpăra o astfel de mașină.

„Orice” este un termen generic pentru că nu oricine poate da 250.000 de euro pentru a se plimba cu un sedan de lux. Da, atât costă un Aurus Senat.

Pentru acești bani, clienții vor primi o limuzină impunătoare, cu un design nu atât de original (influența lui Rolls-Royce Phantom fiind destul de clară, mai ales în partea din față). Sub capotă se află un V8 twin-turbo de 4,4 litri care produce 598 CP și 880 Nm cuplu, care este asociat cu un motor electric de 46 kW (62 CP).

Conectată la o transmisie automată cu nouă trepte și tracțiune integrală standard, motoarele îi permit lui Aurus Senat să sprinteze de la 0 la 100 km / h în 4,7 secunde, ceea ce este impresionant pentru un vehicul care cântărește mai mult de 3 tone. Viteza maximă este limitată la 250 km / h.

Dacă sunteți curioși să aflați mai multe despre Aurus Senat mai jos aveți o prezentare video care dezvăluie în detaliu luxosul sedan rusesc, atât la interior cât și la exterior.

Întrebare este dacă rușii înstăriți vor fi dispuși să cheltuiască peste 250.000 de euro pe Senat sau vor prefera în schimb limuzinile de lux ale producătorilor occidentali?

VIDEO

Sursă: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: RoCars / YouTube


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide