Prezentare video: Kia Ceed este o compactă accesibilă, îndrăgită în toată Europa

Autor: Ionuț Vîlciu 24 nov. 2022 Știri auto

Kia Ceed este una dintre cele mai apreciate mașini la nivel european. Vom vedea de ce se întâmplă acest lucru și ce are de oferit modelul coreean.

Kia Ceed este o mașină creată și vândută în Europa, fiind una dintre cele mai apreciate mașini de pe bătrânul continent. Compacta produsă de brandul coreean de automobile a primit un facelift, iar noi vă vom prezenta ceea ce are mașina de oferit.

Mașina care a fost în testul nostru este o versiune de bază, dar care are câteva dotări opționale. Motorul este unul de 1,5 litri turbo, pe benzină, cu 160 de cai putere. Toți cei 160 de cai sunt transmiși roților față prin intermediul unei transmisii manuale cu șase rapoarte.

Kia Ceed oferă un aspect modern, în linie cu ceea ce am mai putut vedea în gama producătorului. Farurile de pe această echipare standard vin cu becuri halogen, iar proiectoarele de ceață au tehnologie LED. Partea frontală este una familiară, asemănătoare cu celelalte modele Kia.

În standard, mașina vine cu jante din tablă, care măsoară 15 inch. Sunt o variantă bună, mai ales pentru cei ce țin la confort. De asemenea, toate versiunile lui Ceed vin cu suspensie independentă pe puntea spate.

În partea din spate regăsim stopuri clasice, dar există, la fel ca în cazul farurilor, variante pe LED. În spatele hayonului descoperim un portbagaj încăpător, care are un volum de 395 de litri.

Kia Ceed este o mașină accesibilă, dar care are multe de oferit

La interior vom găsi un spațiu plăcut, chiar dacă vorbim de o versiune de bază. Tabloul de bord vine cu ceasuri clasice, dar are un mic ecran pe care poți vedea informații referitoare la starea mașinii, consum și altele. Sistemul de infotainment cu ecran de 8 inch nu vine cu navigație, dar are toate funcțiile necesare utilizării de zi cu zi, inclusiv Apple CarPlay sau Android Auto.

Climatizarea este una automată pe două zone, cu comenzi fizice. De asemenea, mașina are scaune încălzite, dar și volan încălzit. Există și senzori de parcare, dar și o cameră de marșarier cu o rezoluție destul de bună.

Ceed este un pachet cuprinzător, dar care nu costă foarte mult. Mașina din testul nostru are un preț de sub 20.000 de euro, dacă se aplică tichetul Rabla.

VIDEO

Text: Ionuț Vîlciu

Video: Luci Popa

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide