Prima imagine a viitorului VW Golf GTI a scăpat pe internet

Autor: ProMotor 21 ian. 2020 Știri auto

Viitorul VW Golf GTI va fi prezentat în martie, la Salonul Auto de la Geneva, dar primele imagini au scăpat deja pe internet, odată cu primele informații. VW Golf GTI va fi urmat din vară de Golf R, Golf GTD și Golf GTE.

Potrivit unei imagini care a apărut luni pe Instagram, viitorul VW Golf GTI va dispune de o motorizare TSI de 2,0 litri care dezvoltă 245 CP, o putere similară cu cea a versiunii hibride Golf GTE. Cea mai puternică motorizare o vom regăsi, ca de obicei, sub capota lui Golf R, cu 333 CP și tracțiune integrală.

Până atunci ne putem delecta cu o imagine care ne arată spatele viitorului VW Golf GTI, dominat de spoilerul generos dimensionat. Un difuzor discret este, de asemenea, vizibil în partea de jos. Imaginea mai arată jantele viitorului hot-hatch Volkswagen.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de ᴡɪʟᴄᴏ ʙʟᴏᴋ (@wilcoblok) pe

Potrivit primelor informații pe care le avem, viitorul VW Golf GTI va putea fi comandat fie cu o cutie de viteze manuală, fie cu un DSG cu șapte rapoarte. În cazul lui Golf R, pachetul include și un sistem de tracțiune integrală 4Motion. Cel mai puternic VW Golf din generația a opta ar putea fi admirat în formă finală în luna iulie, cu prilejul festivalului de la Goodwood.

Motorizarea de 2,0 litri a lui VW Golf GTI face parte din aceeași familie EA888 ca și în cazul generației anterioare. Aceeași motorizare va fi folosită și de vârful de gamă Golf R, chiar dacă zvonurile inițiale dădeau ca sigură folosirea unei unități de 2,5 litri de proveniență Audi, pentru o putere totală de 400 CP.

Viitoarea familie de hot-hatch-uri Volkswagen nu va mai putea fi comandată cu caroserie în trei portiere, germanii abandonând acest format. Așadar, noul Golf GTI va dispune de „toate ușile” – o concesie făcută spiritului practic, dar cu efecte negative asupra rigidității caroseriei. La urma urmei, dacă există break-uri sportive, de ce nu?

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: X-Tomi Design, Instagram



Comentarii
Inchide