Primăria București achiziționează 100 de troleibuze noi. Cum vor arăta – Galerie FOTO

Autor: ProMotor 31 mart. 2020 Știri auto

Primăria București achiziționează 100 de troleibuze noi pentru Societatea de Transport București (STB). Gabriela Firea a semnat marți contractul de achiziție a celor 100 de troleibuze, în valoare de 43 de milioane de euro fără TVA, cu reprezentanții asocierii turco-germane Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S.– Sileo Gmbh.

Intră în Galeria FOTO

„Viața economică vitală trebuie să meargă mai departe și în timpul pandemiei! Am semnat contractul privind achiziția a 100 de troleibuze noi, de care bucureștenii au atât de multă nevoie, cele din trafic fiind achiziționate în anii de după Revoluție.  Licitația a fost câștigată de singurul ofertant înscris în acest proces, care a fost declarat câștigător ca urmare a îndeplinirii cerințelor solicitate în caietul de sarcini, Asocierea turco-germană Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S. – Sileo Gmbh.  Mă bucur că mai facem un pas înainte pentru înnoirea parcului auto al STB și pentru eliminarea autovehiculelor vechi, intens poluatoare. Este un proiect benefic pentru calitatea transportului public în comun, pentru confortul cetățenilor, dar și pentru creșterea calității aerului în Capitală”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Noile troleibuze au o capacitate de minim 96 de pasageri, o lungime de 12 metri, și, în cazul întreruperii furnizării curentului electric, autonomie în exploatare de minim 20 de km, asigurată prin intermediul grupului generator propriu al troleibuzului. De asemenea, noile troleibuze dispun de climatizare automată și de funcții speciale pentru persoanele cu dizabilități. De asemenea, vor fi dotate cu tehnologie wireless pentru călători și prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, cu sistem informatic performant care permite atât furnizarea informațiilor despre călătorie în timp real, precum și furnizarea unor date importante despre starea de funcționare a troleibuzelor către Societatea de Transport București.

Potrivit contractului, livrarea se va face începând cu luna noiembrie 2020 şi se va întinde pe o perioadă de 16 luni, după cum urmează: primul troleibuz va fi livrat în luna noiembrie 2020 pentru omologare, iar ulterior, restul troleibuzelor vor fi livrate până în februarie 2022.

Garanția funcționării de care dispun troleibuzele Asocierii Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S.– Sileo Gmbh este de 4 ani și 240.000 km. De asemenea, troleibuzele dispun și de garanție extinsă pentru 4 ani și 240.000 km, în intervalul de exploatare corespunzător de la anul 5 până la anul 8 inclusiv.

Valoarea contractului este de aproximativ 43 de milioane Euro fără TVA, iar finanțarea provine de la Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul ”Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, utilizând autovehicule mai puțin poluante în transportul public local de persoane”.

Cererea Primăriei Capitalei a fost depusă în octombrie 2018, iar contractul de finanțare a fost semnat în decembrie 2018.

Numărul noilor mijloace de transport în comun contractate până acum de actuala conducere a Primăriei Capitalei pentru modernizarea parcului auto al Societății de Transport București ajunge la un total de 630, însumând cele 100 de troleibuze, cele 400 de autobuze Euro 6 achiziționate anul trecut și care se află în trafic și cele 130 de autobuze hibrid Mercedes- Benz, a căror livrare va începe curând și se va efectua etapizat.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide