Primăria Capitalei va instala camere de supraveghere în 19 intersecții din București. Acestea vor detecta dacă vorbești la telefon sau dacă ai centura pusă

Autor: Ionuț Vîlciu acum 2 luni Știri auto

În București vor fi montate camere de supraveghere video în 19 intersecții problematice. Acestea vor detecta șoferii care vorbesc la telefon sau care nu au pusă centura.

Administrația Străzilor București, instituție aflată în subordinea Primăriei Generale a Capitalei, a scos la licitație în SICAP un contract de 756.000 lei pentru montarea a 56 de camere în 19 intersecții din București considerate „problematice”. Acestea vor fi monitorizate permanent, iar camerele vor livra în timp real date pentru Poliție și alte instituții abilitate, care să poată, la rândul lor, să intervină în timp real pentru a combate faptele antisociale, scrie Economedia.ro.

„Sistem de monitorizare a traficului rutier de tip ANRP (Automatic Number Plate Recognition) pe căile de acces/ieșire în/din Municipiul București și instalarea acestuia la nivelul Municipiului București într-un număr de 19 locații (intersecții), Instalarea în dispeceratul autorității contractante a echipamentelor necesare pentru stocarea imaginilor video și monitorizarea acestora. Instalarea la sediul Autorității Contractante, în cadrul dispeceratului existent, a serverului de management necesar pentru monitorizarea și managementul acestora”, descrie licitația.

Camerele montate în București vor vedea dacă vorbești la telefon sau dacă porți centura de siguranță

Camerele care urmează să fie montate vor monitoriza lucruri precum plăcuțele de înmatriculare, vorbitul la telefon, lipsa centurii de siguranță sau viteaza excesivă.

Achiziția este justificată prin faptul că monitorizarea continuă a acestor intersecții este o soluție adoptată și în „țările dezvoltate” ca parte a conceptului „Smart City” și va permite păstrarea liniștii publice.

Camerele ar urma să fie instalate pe stâlpii de iluminat existenți sau alte structuri, cum ar fi pasarelele pietonale. Acestea vor transmite constant date către serverul central.

Licitația pentru montarea de camere va avea loc la data de 12 decembrie, la sediul AS. Ofertele vor fi departajate în funcție de cel mai bun raport preț/calitate, iar montajul trebuie făcut în 30 de zile de la semnarea contractului cu firma desemnată câștigătoare.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut alături de echipa WASD.ro, acolo unde a acumulat experiență în redactarea materialelor. Pasiunea l-a condus către domeniul în care a vrut dintotdeauna să activeze, anume în ... citește mai mult

Comentarii
Inchide