Primele exemplare Tesla Model Y s-au livrat vineri – Galerie FOTO

Autor: ProMotor 13 mart. 2020 Știri auto

Primele exemplare Tesla Model Y s-au livrat vineri, mai devreme decât anunțase inițial Tesla. Potrivit anunțului făcut de producătorul american, livrările Model Y ar fi trebuit să înceapă pe 15 martie. Unii cumpărători au fost însă anunțați că pot să-și preia mașina încă din cursul zilei de azi.

Intră în Galeria FOTO

Tesla a trimis mesaje începând de miercuri pentru a-i anunța pe cei care au comandat SUV-ul de clasă medie Model Y. Mai mulți clienți Tesla au confirmat pentru Electrek că au fost invitați să preia mașina încă de astăzi.

Zvonuri au existat încă de acum o săptămână, după ce un client a postat pe Reddit un mesaj în care era invitat să-și preia mașina pe 11 martie. Între timp, însă, mesajul a fost șters, fie pentru că era fals, fie pentru că as fost vorba de o problemă de comunicare. În orice caz, nicio mașină Tesla Model Y nu s-a livrat pe 11 martie.

De această dată, mai mulți fani Tesla au postat mesaje în care erau invitați să-și preia mașinile. Printre aceștia, unul din statul american Washington, care își primește mașina azi, și unul din Oregon, care a fost anunțat pentru mâine.

Tesla a fost adesea arătată cu degetul pentru că a promis mai mult decât a putut să ofere, cel puțin în ceea ce privește datele de lansare ale anumitor modele. În ultima vreme, însă, lucrurile s-au schimbat, iar datele anunțate au început să fie chiar devansate.

În cazul lui Model Y, Tesla anunțase, spre exemplu, că livrările vor începe în toamna anului 2020. La acea vreme, nimeni nu se aștepta să primească Model Y mai devreme de decembrie anul acesta. Cu toate acestea, Tesla a reușit și a livrat primele mașini cu cel puțin șase luni mai devreme.

Între timp, au apărut și primele fotografii cu detaliile lui Model Y, aparent luate de la o mașină pregătită pentru livrare. Acestea ascunbd câteva detalii surpriză, la care nimeni nu se aștepta. Fotografiile au fost făcute de un fan Tesla în Scottsdale, Arizona.

Din iomagini se vede modularitatea portbagajului, care oferă o podea plană, similară cu cele mai bune oferte ale producătorilor auto tradiționali. Cele trei scaune de pe rândul al doilea se rabat individual, iar cel din mijloc este ceva mai lat decât tradiționalul 40:20:40 oferit în mod obișnuit.

Sub podeaua portbagajului se ascunde un compartiment adânc, în stilul lui Ford Puma. Aceasta este prezent și pe Model 3, dar în cazul lui Model Y există și un al doilea compartiment, mai apropiat de spătarele scaunelor din spate. Acesta nu este la fel de adânc, dar se întinde pe toată lățimea portbagajului. Americanul a fotografiat și portbagajul din față – frunk în jargonul Teslarati.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide