Primele fotografii oficiale cu noul model electric Kia EV9

Autor: Bogdan Bârliga 15 mart. 2023 Știri auto

Kia a prezentat primele imagini cu noul model electric EV9 în pregătirea momentului pentru premiera mondială de la finalul acestei luni. Primul SUV 100% electric al companiei cu trei rânduri de scaune reprezintă o nouă etapă abordată de Kia și dezvăluie noua strategie a companiei pentru perioada următoare.

Acest model electric introduce filozofia de design Kia „Opposites United” și compania asiatică susține că EV9 prezintă un aspect vizual atractiv fără precedent. Partea frontală a modelului EV9 este compusă din linii simple completată cu o grilă denumitp „Digital Pattern Lighting Grille” („Grila de iluminare cu model digital”). Farurile verticale cu semnătura de tip „Digital Tiger Face” pentru EV9 dispun de două grupuri de lămpi mici în formă de cub integrate în caroserie, adiacente fiecărui bloc optic.

Luminile de zi cu tehnologie LED denumite „Star Map” ale modelului EV9 creează o nouă experiență de iluminare și oferă un model animat de lumini care va indica tipul de grilă „Digital Tiger Face” pentru viitoarele modele electrice ale mărcii. Privit din lateral SUV-ul electric prezintă la nivelul caroseriei structuri triunghiulare la nivelul aripilor și arcade geometrice pronunțate pentru pasajele roților. Mânerele ușilor sunt integrate în portiere și Kia EV9 prezintă o linie ascuțită a plafonului în spate. Tot în această zonă blocurile optice subțiri oglindesc designul celor din față și sunt integrate inclusiv în haion.

Kia EV 9 va fi oferit în versiunile cu șase și șapte locuri

Construit pe platforma E-GMP (Electric Global Modular Platform) noul SUV electric va fi oferit atât în variante de șase cât și de șapte locuri. Ocupanții care se așează pe primul și al doilea rând de scaune își pot înclina simultan scaunele pentru a se relaxa și a se odihni atunci când modelul EV9 se încarcă. Scaunele din al doilea rând pot fi rotite ușor la 180 de grade, astfel încât ocupanții să poată interacționa cu cei care stau în al treilea rând de scaune. De asemenea, scaunele din al treilea rând oferă suporturi pentru pahare și puncte de încărcare pentru dispozitive mobile.

Tabloul de bord panoramic se extinde de la volan până în centrul automobilului. Două ecrane touchscreen de 12,3 inchi integrate cu un display de 5 inchi oferă posibilitate de control asupra funcțiilor automobilului și butoanele fizice a fost reduse la minim. Consola centrală este echipată cu opțiuni ample de depozitare, inclusiv un compartiment situat la baza sa. Sub ecranul AVNT, o serie de butoane tactile oferă funcționalitatea de pornire/oprire împreună cu ecranul AVNT și controlul încălzirii, ventilației și aerului condiționat (HVAC).

Kia nu a oferit și datele tehnice pentru noul EV 9, dar acestea vor fi prezentate la sfârșitul lunii martie când va fi premiera globală.

Kia Ev9 – prezentare VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide