Primele imagini cu interiorul modelului IONIQ 5

Autor: Marius Vișan 15 feb. 2021 Știri auto

Hyundai dezvăluie noi detalii despre IONIQ 5. Modelul prezintă un interior spațios, alcătuit din materialele ecologice.

„IONIQ 5 reprezintă o declarație de design – o viziune asupra avantajelor de care vor beneficia clienții în nouă era EV”, a declarat SangYup Lee, Senior Vice President and Head of Hyundai Global Design Center. „Datorită ampatamentului lung, interiorul a fost proiectat că un loc special pentru relaxare, casă ta atunci când nu ești acasă.”

IONIQ 5 este primul model electric al gamei care utilizează platforma globală modulară Hyundai (E-GMP). Datorită modului de amplasare a bateriei, arhitectură E-GMP asigura un ampatament lung, contribuind la maximizarea spațiului interior. Suprafață plană permite crearea unui spațiu deschis, cu multiple posibilități de configurare, pentru confortul pasagerilor și pentru transportul bagajelor.

Premieră mondială a lui IONIQ 5 va avea loc pe 23 februarie 2021, în cadrul unui eveniment online

Conducătorul auto și pasagerii pot întră/ ieși cu ușurință în/ din cabina pe orice parte, chiar dacă autovehiculul este parcat într-un loc îngust, deoarece podeaua plata permite culisarea consolei centrale înainte/ înapoi. Consola centrală a fost reinterpretată, pentru a deveni mai mult decât un compartiment static de depozitare. Noul concept „Universal Island” devine astfel piesă principala din habitaclu.

IONIQ 5 este echipat cu scaune față reglabile electric. În plus, pasagerii aflați pe cel de-al doilea rând se pot bucură de spațiu generos, pentru o călătorie cât mai confortabilă.

Sustenabilitatea a reprezentat mereu o sursă de inspirație pentru Hyundai. Așadar, pentru dezvoltarea modelului IONIQ 5 au fost utilizate materiale ecologice. Pentru tapițeria scaunelor a fost folosită o piele prelucrată ecologic și tratată cu extracte din ulei de în.

Celelalte suprafețe din habitaclu sunt acoperite cu material textil realizat din fibre sustenabile, cum ar fi: componente bio din trestie de zahăr, fire din lână etc. De asemenea, pentru planșă de bord, butoane, volan și pentru panourile ușilor a fost folosită vopsea bio poliuretanică, realizată din uleiuri de flori de răpită și de porumb.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide