Primele imagini cu viitorul model de performanță Cupra Tavascan – VIDEO

Autor: Adrian Somai 29 mart. 2023 Știri auto

Spaniolii de la Cupra au publicat la mijlocul acestei săptămâni un clip video de promovare care are în prim plan mai multe modele din portofoliu. De cea mai multa atenție se bucură însă viitorul Tavascan, care poate fi văzut în aceste imagini video prezentate de constructorul spaniol.

Potrivit Carscoops, Cupra colaborează cu artista Rosalia pentru mai multe materiale de promovare, un astfel de clip fiind publicat astăzi pe rețelele de socializare. Viitorul SUV din gama producătorului iberic poate fi văzut din lateral și din spate, cei interesați putând observa câteva detalii de design extrem de interesante. Spre exemplu, putem remarca cu această ocazia că spaniolii au decis să păstreze în mare parte linia de design pe care am văzut-o atunci când conceptul cu același nume ne-a fost prezentat.

Viitorul SUV electric de performanță va fi construit având la bază arhitectura MEB a Grupului Volkswagen. La nivel estetic, observăm cu această ocazie câteva modificări operate de echipa de design a celor de la Cupra, cele mai importante regasindu-se la nivelul stopurilor și la spoilerul spate. Cu siguranță însă, există și alte surprize pe care le vom afla în viitorul apropiat!

Sistemul de propulsie ar putea fi împrumutat de la ID. 5 GTX

Despre echiparea tehnică de care va beneficia viitorul SUV electric de performanță nu sunt cunoscute până la această oră niciun fel de detalii oficiale, însă în presa de specialitate se vorbește despre faptul că Tavascan va împrumuta sistemul electric de propulsie al lui ID. 5 GTX.

În cazul în care această informație se va adeveri, Cupra Tavascan va beneficia de o baterie de 77 kWh și de două unități de motorizare electrice. În aceasta situație, autonomia viitorului Tavascan ar urma să fie de aproximativ 490 de kilometri. Informații oficiale în acest sens vom afla însă, cel mai probabil, în următoarele luni!

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide