Primele poze oficiale cu Ferrari SP12 EC, unicat pentru Eric Clapton

Autor: Gabriel acum 8 ani Știri

Acum câteva luni, primele imagini cu un presupus Ferrari 458 Italia, modificat intens chiar de către italieni, făceau furori pe Internet. Se spunea că ar fi vorba despre o maşină de tip custom-made, realizată pentru nimeni altul decât pentru chitaristul englez Eric Clapton.

Se pare că proiectul era unul cât se poate de real, de vreme ce Ferrari a hotărât să facă pubilce primele imagini şi detalii oficiale. Modelul unicat se numeşte SP12 EC şi aparţine diviziei „Proiecte Speciale” a celor de la Ferrari.

Deşi partea mecanică este neschimbată faţă de cea a donatorului, 458 Italia, caroseria, blocurile optice şi detaliile stilistice amintesc de legendarul 512 BB din anii ’70. Spre deosebire de maşina surprinsă în imaginile-spion din prima parte a acestui an, versiunea finală a renunţat la jantele vintage, de origine HRE.

Sub capota maşinii rămâne V8-ul de 4,5 litri şi 570 CP, deşi artistul britanic ar fi dorit un V12 Ferrari. Totuşi, asta nu îl va împiedica să achite preţul estimat la nu mai puţin de 3 milioane de lire sterline. În fond, modelul clasic evocat de SP12 EC şi-a găsit loc în garajul chitaristului în triplu exemplar.Comentarii
Inchide