Primele stații Tesla Supercharger ajung în România. Unde vor fi instalate?

Autor: Elena Luchian 05 ian. 2021 Știri auto

Primele stații Tesla Supercharger ajung în România. Timișoara va fi primul oraș din țara noastră care va avea o astfel de stație. Unde vor fi instalate celelalte?

GALERIE FOTO

Tesla a făcut publică lista preliminară a orașelor din România în care constructorul american va amplasa stații de încărcare Supercharger. Prima dintre ele își va face apariția la Timișoara, până la sfârșitul lunii martie. Urmează pe listă București, Pitești și Sibiu. În aceste orașe, dacă totul merge conform planurilor, stațiile vor deveni funcționale până în luna iunie a acestui an.

Vestea vine la aproximativ trei săptămâni de când Tesla a anunțat că face angajări la București, unde își vor deschide porțile, în curând, un showroom și un service, dedicate modelelor constructorului american de mașini electrice. Vor fi primele astfel de unități din țara noastră.

Ce i-a convins pe cei de la Tesla să aducă stațiile Supercharger în România?

Americanii au fost convinși de numărul tot mai mare de mașini Tesla înmatriculate în țara noastră. Potrivit raportului furnizat de APIA (Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile), 56 de unități Tesla au fost înmatriculate anul trecut în țara noastră.

Recordul a fost înregistrat în luna iulie. Atunci au sosit la noi nu mai puțin de 17 mașini electrice cu logo-ul constructorului american. În contextul pandemiei de coronavirus, Tesla a înregistrat, în 2020, o creștere de 250% față de 2019, când au fost înmatriculate în țara noastră doar 16 unități.

Tot de anul trecut, mașinile Tesla pot fi achiziționate prin intermediul Programului Rabla Plus. Subvenția acordată de stat, cea mai mare din statele membre ale Uniunii Europene, scade aproape 10.000 de euro (45.000 de lei) din prețul modelului. Legea s-a schimbat în avantajul producătorului american în octombrie 2019. Anterior, prezența unei reprezentanțe a constructorului pe teritoriul României era o condiție obligatorie pentru ca mașinile respectivului constructor să poată fi achiziționate prin intermediul programului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide