Primele terminale Starlink de la SpaceX au ajuns în Ucraina și sunt funcționale

Autor: Mihai Morcovescu 01 mart. 2022 Știri auto
Primele terminale Starlink de la SpaceX au ajuns în Ucraina și sunt funcționale

Primele terminale Starlink, acele antene care permit accesarea serviciului de internet prin satelit SpaceX, sunt funcționale în Ucraina. Conexiunea la internet prin Starlink este posibilă chiar dacă, la sol, infrastructura a fost distrusă ca urmare a invadării țării de către forțele armate ruse.

Fondatorul SpaceX, Elon Musk, anunțase în weekend că a activat serviciul de internet Starlink în Ucraina. De asemenea, miliardarul american a dat asigurări la acel moment că alte terminate sunt pe drum către Ucraina.

Starlink oferă ucrainenilor conexiune la internet necondiționat

Fondatorul și CEO-ul SpaceX, Elon Musk, a anunțat, sâmbătă, că a activat serviciul de internet Starlink, în Ucraina. Decizia a venit ca urmare a faptului că Ucraina a suferit întreruperi de curent și unele probleme în ceea ce privește serviciul de internet, scrie CNN.

Sprijinul venit de la SpaceX a sosit după ce vice prim-ministrul ucrainean, Mykhailo Fedorov, lansase un apel către Musk. „În timp ce dumneavoastră încercați să colonizați Marte, Rusia încearcă să ocupe Ucraina! În timp ce rachetele dumneavoastră aterizează cu succes din spațiu, rachetele rusești atacă civilii ucraineni! Vă solicităm să furnizați Ucrainei stații Starlink”, a fost mesajul transmis de Fedorov lui Elon Musk.

De asemenea, el l-a îndemnat pe Elon Musk să îi încurajeze pe „ruşii sănătoşi la cap” să se opună guvernului lor. Acum, oficialul ucrainean, care este și ministru al digitalizării, a distribuit pe Twitter o fotografie cu terminalele Starlink la sosirea lor în Ucraina.

Poza a fost însoțită de un mesaj de mulțumire adresat lui Musk. „Cu mare plăcere”, a venit imediat răspunsul boss-ului producătorului de vehicule electrice  Tesla.

Potrivit sursei citate, serviciul Starlink este o constelație de sateliți de internet. Aceștia au rolul să acopere planeta cu o bandă bandă largă de mare viteză. Astfel, acestea poate oferi conexiune la internet oamenilor cărora le lipsește, încă, accesul la internet de calitate.

Conexiunea la internet din Ucraina a fost grav afectată ca urmare a invaziei ruse, mai ales în sudul și în estul țării. De altfel, în aceste regiuni se duc cele mai grele lupte. Întreruperile la rețelele de telecomunicații ucrainene ar putea afecta grupurile de apărare civilă care s-au mobilizat.

Starlink, pe care SpaceX a lucrat pentru a-l implementa în ultimii doi ani, a avut circa 145.000 de utilizatori în 25 de țări până în luna ianuarie.

Sursa: CNN

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide