Cum arată primul camion construit de Volvo cu aproape 100 de ani în urmă?

Autor: Elena Luchian 03 mart. 2021 Știri auto

Volvo aniversează 93 de ani de când a lansat primul său camion. Seria 1 sau LV1, a ieșit pe porțile uzinei din Goteborg în februarie 1928.

GALERIE FOTO

Volvo a demarat proiectul care viza vehicule comerciale încă din 1926. Un an mai târziu, proiectul a primit undă verde. Așa că, în 1928, a văzut lumina zilei Volvo LV1.

Camionul avea motor de autoturism, preluat de la prima mașină Volvo, OV4. Era un propulsor cu o cilindree de 1.994 cc, cu patru cilindri, care dezvolta 28 de cai putere. Viteza maximă era de 40/50 km/h, în funcție de încărcătură. Sarcina sa utilă era de doar 1,5 tone.

Așa cum era firesc acum 93 de ani, cabina, oferită contra cost, era una spartană, construită în mare parte din lemn. Singura sursă de căldură era cea care venea din compartimentul motor.

Primul camion Volvo a fost produs cu ampatament standard de 3.300 milimetri pentru modelele LV40 și LV42 și cu ampatament lung, de 3.700 milimetri, penru LV41 și LV43.

Primul camion Volvo, un succes nesperat

Primul camion Volvo a beneficiat de un succes la care nimeni nu spera. 497 unități au fost livrate în primele șase luni, iar modelul a fost sold out. O versiune superioară, LV2, a apărut în același ani. Clienții au comandat 498 unități. Avea același motor și o cutie de viteze cu trei rapoarte.

La un an de la apariția primului camion Volvo, a fost lansat și LV3. Avea motor de 3 litri, produs de constructorul de motoare navale Penta Verken. Unitatea avea șase cilindri și dezvolta 55 de cai putere. 2.426 unități au fost construite. Cinci ani mai târziu, Volvo a achiziționat Penta.

Surprinzător, mai multe camioane din prima serie au rezitat până în zilele noastre. La 93 de ani, acestea sunt dovada motorizată a rezistenței și fiabilității tipice brand-ului suedez.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide