Primul doctor care spune adevărul despre starea lui Schumacher

Autor: George Cristea 22 sept. 2020 Știri auto

Primul doctor care spune adevărul despre starea lui Michael Schumacher este un celebru neurochirurg. Acesta crede că nu-l vom mai vedea niciodată pe multiplul campion de Formula 1 așa cum îl știam.

Intră în Galeria FOTO

Renumitul neurochirurg Erich Riederer a declarat într-un documentar transmis de televiziunea franceză TMC că Schumacher nu răspunde la stimuli și, cel mai probabil, se află într-o stare vegetativă.

„Cred că este într-o stare vegetativă, ceea ce înseamnă  că acesta este conștient, dar nu răspunde la stimuli. Respiră, inima lui bate, probabil că se poate ridica și face pași mici ajutat de familie, dar cam atât. Cred că asta este maximum pentru el. Există vreo șansă să-l vedem așa cum era înainte de accident? Chiar nu cred asta” a declarat Riederer pentru canalul TMC.

Adevărul despre starea lui Schumacher: Ce se întâmplă cu multiplul campion de Formula 1?

Starea de sănătate a lui Michael Schumacher a fost învăluită în mister din momentul în care campionul de Formula 1 a suferit un accident la schi în 2013. Acesta a căzut și s-a lovit cu capul de o stâncă în timp ce se afla în afara pistei, în Alpii Francezi. Chiar dacă purta cască de protecție, lovitura a fost atât de puternicia încât germanul a trebuit să fie plasat într-o stare de comă indusă.

Din momentul accidentului, în presă au apărut doar foarte puține informații despre pilotul german. Ce se știe precis este că în luna iunie 2014 Schumacher și-a recăpătat cunoștința și a fost externat din spitalul din Grenoble, fiind internat ulterior la spitalul universitar din Lausanne (Elveția). În luna septembrie a aceluiași an, Schumacher a fost adus acasă pentru a-și continua terapia și procesul de recuperare.

În luna iunie, s-a vehiculat că Schumacher a fost internet pentru o nouă intervenție chirurgicală, dar informațiile despre reușita acesteia nu au ajuns la presă. O lună mai târziu, prietenul lui Schumacher, Jean Todt, a declarat că l-a vizitat pe campion și s-a arătat optimist că fanii ar putea să-l vadă într-o bună zi în tribune la Formula 1.

sursa: News.com.au

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide