El este primul pilot de Formula 1 depistat pozitiv cu coronavirus. Cum se simte acum?

Autor: Elena Luchian acum 2 ani Știri auto
El este primul pilot de Formula 1 depistat pozitiv cu coronavirus. Cum se simte acum?

Sergio Perez este primul pilot de Formula 1 depistat pozitiv la testul de coronavirus. Mexicanul de la Racing Point se află în izolare la domiciliu.

Săptămâna trecută, Sergio Perez a făcut o vizită în orașul natal din Mexic, pentru a-și vedea mama. Aceasta fusese externată recent după o perioadă petrecută în spital, în urma unui accident grav. Perez a călătorit către Mexic și înapoi spre Europa, la bordul unui avion privat. “Am respectat toate procedurile pentru a evita infectarea”, a explicat Perez, care nu știe cum a contactat virusul.

Pilotul în vârstă de 30 de ani se simte bine și nu prezintă simptome. Acesta a efectuat două teste pentru depistarea infectării cu noul coronavirus. Primul a fost neconcludent, iar al doilea a confirmat infectarea. Piloții din Formula 1 și ceilalți membrii ai echipelor sunt testați la fiecare 5 zile.

“Perez a intrat în carantină conform protocolului și va continua procedurile stabilite de autorități pentru a nu exista vreun impact asupra cursei din acest weekend”, se arată într-un comunicat emis de FIA.

Ce spune Sergio Perez, primul pilot de Formula 1 despistat pozitiv cu noul coronavirus?

“Este una dintre cele mai triste zile din din cariera mea. M-am pregătit enorm pentru acest weekend, știam că am un monopost foarte bun și că echipa a făcut lucruri fantastice. Sunt foarte trist că s-a întâmplat așa, dar acest lucru arată cât suntem de vulnerabili”, a spus Perez într-un video publicat pe contul său de Twitter.

Și membrii echipei Racing Point, care au intrat, în ultima perioadă, în contact cu Sergio Perez, au intrat în izolare.

Pilotul mexican se află pe locul 6 în clasamentul general după primele trei curse ale sezonului, toate câștigate de piloții Mercedes.

Perez va rata cursa de la Silverstone, programată în acest weekend și nu va lua startul nici săptămâna viitoare, în cursa care se va desfășura pe același circuit. Racing Point va apela la serviciile lui Nico Hulkenberg.
Comentarii
Inchide